Info SănătateaTV.ro: Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Anxietatea ar putea reprezenta un simptom precoce al aparitiei bolii Alzheimer
Joi, 18 ian 2018      21:42
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Cercetatorii au descoperit un posibil nou tratament pentru leucemie

Cercetatorii au descoperit un posibil nou tratament pentru leucemie

03 decembrie 2017    
O echipă de cercetători americani anunță descoperirea unui posibil nou tratament pentru leucemie.
 
Oamenii de știință susțin că au descoperit că o moleculă poate servi drept țintă suficient de puternică pentru celulele leucemiei acute limfoblastice, un tip de cancer frecvent întâlnit la copii.
 
Studiul a fost publicat în revista de specialitate Journal Nature Medicine la scurt timp după ce Administrația Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite (FDA) a aprobat un tratament constând în modificarea genetică a sistemului imunitar al unui pacient pentru a lupta împotriva leucemiei.
 
În cadrul tratamentului, celule imunitare ale pacientului caută și atacă celulele vinovate de declanșarea leucemiei, explică specialiștii.
Noul tratament a fost testat pe 21 de bolnavi de leucemie B rezistentă la tratament, cu vârste între șapte și 30 de ani.
 

Specialiștii au descoperit că în urma administrării celei mai mici doze, o șesime dintre pacienți au prezentat o remisiune completă. În cazul unei doze mai mari, 11 din 15 pacienți au intrat în remisiune. 

Sursa: SanatateaTV