Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018
Duminică, 18 mar 2018      21:08
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
A fost dezvoltat un kit de teste la domiciliu pentru detectarea cancerului de col uterin

A fost dezvoltat un kit de teste la domiciliu pentru detectarea cancerului de col uterin

07 noiembrie 2017    
Cercetătorii chinezi au creat un kit de testare la domiciliu pentru depistarea cancerului de col uterin. Prin intermediul acestuia, femeile își pot colecta singure probe, care ulterior, să fie trimise la laborator pentru analiză.
 
Analiza ar urma să depisteze prezența virusului papiloma uman (HPV), iar rezultatele ar urma să fie comunicate prin intermediul internetului, informează EFE. Echipa de cercetători speră că dispozitivul lor va putea contribui la creșterea depistării timpurii a cancerului de col uterin.
Potrivit specialiștilor, virusul HPV este responsabil pentru aproximativ 70% dintre cazurile de cancer de col uterin.
 
25% dintre femeile din România sunt purtătoare ale infecției cu HPV
Prezent săptămâna trecută la Conferința Națională de Microbiologie și Epidemiologie, care a avut loc la București, Dr. Xavier Bosch, consultant senior în cadrul Programului de Cercetare a Epidemiologiei în Cancer (CERP) la Institutul Catalan de Oncologie (ICO) din Barcelona și editorul executiv al Centrului de Informare despre HPV și Cancer, a atras atenția că infecția cu virusul HPV este foarte răspândită.
 
Potrivit acestuia, în Europa rata de infectare este de 20%, în timp ce, în România, 25% dintre femei sunt purtătoare ale infecției cu HPV.
În acest context, Xavier Bosch a subliniat că România este pe locul 1 în ceea ce privește incidența mortalității cauzate de cancerul produs de HPV.
 
Organizația Mondială a Sănătății recomandă femeilor să se vaccineze împotriva HPV și să se supună unor examinări medicale pentru detectarea timpurie a cancerului și a preveni această boală.
 
Vârsta recomandată pentru vaccinare este între 9 și 11 ani. Potrivit specialiștilor, administrarea la această vârstă oferă cea mai bună protecție împotriva leziunilor precanceroase și canceroase la nivelul colului uterin.
 

Aceștia spun că vaccinarea poate fi făcută și la vârste mai înaintate, însă preferabil, înainte de contractarea virusului, întrucât, odată apărută infecția în organism, eficacitatea vaccinului scade considerabil. 

Sursa: SanatateaTV