Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      20:11
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Chimioterapia potentata, o metoda de tratament inovator impotriva cancerului

Chimioterapia potentata, o metoda de tratament inovator impotriva cancerului

09 ianuarie 2018    
Peste 15 miidepersoaneau beneficiat de un tratament inovator în lupta cu cancerul.  Chimioterapia potențată de insulină a fost folosită pentru a trata pacienți aflați în stadii avansate ale bolii, iar rata de succes a fost de 80%.
 
Chimioterapia potențată de insulină, este metoda care transformă vulnerabilitatea celulelor canceroase într-o metodă eficientă de tratament. La începutul fiecărei cure de tratament se scade valoarea glicemiei prin injectare de insulină – fapt care face ca aceste celule canceroase să capteze cu poftă substanțele de chimioterapie injectate ulterior”, a explicat prof. dr Bülent Berkarda, cel care a început să aplice această metodă terapeutică în urmă cu șapte ani, în Turcia.
 
Potrivit medicului oncolog turc, acest tratament afectează un număr mic de celule sănătoase și de aceea pacienții au raportat efecte secundare mai puțin severe decât cele resimțite în urma chimioterapiei clasice.
 
Chimioterapia potențată de insulină poate fi folosită în tratarea tuturor tipurilor de cancer, însă alături de alte tratamente de susținere adiționale oferă șansa la viață pacienților cu cancer de grad 3 sau 4 care nu pot tolera un tratament clasic de chimioterapie”, a adăugat prof. dr Bülent Berkarda.
 

Metoda a fost prezentată în cadrul unei conferinței care a avut loc la Instanbul, iar tratamentul este disponibil și în țara noastră. 

Sursa: SanatateaTV