Info SănătateaTV.ro: Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Luni, 23 apr 2018      23:26
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Cinci centre de radioterapie vor fi dotate cu aparatura medicala, cu sprijinul financiar al Bancii Mondiale

Cinci centre de radioterapie vor fi dotate cu aparatura medicala, cu sprijinul financiar al Bancii Mondiale

09 noiembrie 2017    
Ministrul Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, a semnat astăzi, primele contracte de achiziție pentru dotarea cu echipamente de radioterapie a cinci spitale din București și din țară, se arată într-un comunicat de presă.
 
Cele cinci spitale beneficiare sunt: Spitalul Județean Constanța, Spitalul Județean Galați, Institutul Oncologic „prof. dr. Alexandru Trestioreanu” București, Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul Universitar de Urgență Elias.
 
Potrivit comunicatului de presă, echipamentele vor fi achiziționate în baza Acordului de împrumut cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, accesat în anul 2014 și care a fost deblocat la începutul acestui an. Suma totală acordată pentru achiziția de aparatură de radioterapie este de 38 milioane de euro, iar valoarea totală a aparaturii achiziționate în cadrul contractelor semnate astăzi este de 11 milioane de euro.
 
Acordul prevede construcția de secții noi ATI și UPU, Centre de mari arși, blocuri operatorii și reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialități, precum și achiziții de echipamente necesare în secțiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliație, imagistică, radioterapie și screening afecțiuni oncologice.
 
Astăzi marcăm continuarea proiectului cu Banca Mondială, pe care l-am găsit blocat la începutul mandatului meu. Împreună cu echipa guvernamentală ne-am asumat noi termene pentru ca acest proiect să funcționeze în continuare. Este pentru prima dată când în România se face o astfel de investiție necesară pentru a crea o rețea publică de radioterapie. Ne dorim să asigurăm accesul pacienților la aceste terapii și condiții mai bune de lucru pentru specialiștii din sănătate. În acest moment, radioterapia se face în puținele centre publice existente, iar restul pacienților merg în centre private. Serviciile sunt decontate prin contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Prin crearea unei rețele publice vor scădea foarte mult timpii de așteptare, pentru că un pacient oncologic nu-și permite să aștepte”, a declarat prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății.
 

Potrivit Ministerului, în cadrul aceluiași proiect, în etapa următoare, vor fi dotate cu  echipamente de radioterapie alte 3 centre din țară. Este vorba despre centrele din cadrul Spitalului Municipal Oradea, Spitalului Județean Craiova și InstitutulUI Oncologic „prof. dr. I. Chiricuță” Cluj-Napoca, pentru care au fost lansate deja procedurile de licitație. 

Sursa: SanatateaTV