Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018
Duminică, 18 mar 2018      00:14
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
CNSCBT: Virusul gripal a facut 21 de victime. Cele mai multe decese, 10, inregistrate in Bucuresti

CNSCBT: Virusul gripal a facut 21 de victime. Cele mai multe decese, 10, inregistrate in Bucuresti

18 februarie 2016    
Virusul gripal a făcut 21 de victime până la finele săptămânii trecute, cele mai multe decese – 10, fiind înregistrate în București potrivit datelorCentrului  Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Alte 5 decese din cauza virusului gripal au fost confirmate în județul Argeș, 2 au fost înregistrate în județul Cluj, iar câte un deces a fost înregistrat în 4 județe: Hunedoara, Sibiu, Teleorman și Vâlcea.
 
Din cele 21 de cazuri, 12 decese noi au fost confirmate ca fiind Infecție Respiratorie Acută Severă (SARI) cu virus gripal.
 
În ceea ce privește distribuția deceselor pe grupe de vârstă, mai mult de jumătate dintre cei care și-au pierdut viața (13) au avut între 15 și 49 de ani. Șase decese au fost înregistrate la persoane din grupa de vârstă 50-64 de ani, un deces a fost la copiii cu vârsta de 0-1 an, iar un caz la o persoană de peste 65 de ani.
 
90% din decese s-au soldat în rândul persoanelor cu condiții medicale pre-existente.
 
Cele mai multe decese au fost confirmate în rândul persoanelor de sex masculin, respectiv 15, în timp ce celelalte 6 decese au fost în rândul femeilor.
 
Referitor la antecedentele vaccinale anti-gripale, 18 persoane din cele care au murit erau nevaccinate, un copil era neeligibil, iar la 3 persoane nu se cunosc aceste detalii, arată datele CNSCBT
Sursa: SanatateaTV