Info SănătateaTV.ro: Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale
Luni, 11 dec 2017      22:56
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
CNSCBT: Virusul gripal a facut inca 17 victime

CNSCBT: Virusul gripal a facut inca 17 victime

11 martie 2016    

Virusul gripal a făcut încă 17 victime în săptămâna 29.02.2016 – 06.03.2016, dintre care 16 au fost confirmate cu virus gripal sezonier A(H1) și una cu virus gripal sezonier A(H3), potrivit datelor Centrului  Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Astfel, numărul  total al deceselor confirmate cu virus gripal a ajuns la 67. Din acest total, 63 de decese au fost cauzate de virusul A(H1) sezonier și 4 de virusul gripal A(H3).

În ceea ce privește distribuția celor 67 de decese pe grupe de vârstă, mai mult de jumătate au fost confirmate la grupele de vârstă 15-49 de ani și 50-64 de ani. De asemenea, trei decese s-au confirmat la copii de 0-1 an, un caz de deces la copii de 2-4 ani, iar 11 cazuri la persoanele de peste 65 ani.

De asemenea, cele mai multe decese cauzate de virusul gripal s-au confirmat la sexul masculin, respectiv 45, iar jumătate din cazurile de deces s-au înregistrat în rândul femeilor.
 
87% din persoanele decedate au avut condiții medicale pre-existente.
 
De altfel, din totalul de 67 de persoane care au murit în sezonul gripal 2015-2016 doar o persoană era vaccinată anti-gripal. Un număr de 55 de persoane erau nevaccinate, un copil era neeligibil, iar la 11 persoane antecedentele în ceea ce privește vaccinarea anti-gripală sunt necunoscute, potrivit CNSCBT.
 
Cele mai multe decese s-au produs în București (18), Capitala fiind urmată de județele Argeș (10), Prahova (8), Cluj (6), Olt (5), Constanța (3), Hunedoara, Iași, Mureș, Sibiu, Dâmbovița – în fiecare câte 2 decese -, Giurgiu, Galați, Ilfov, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vaslui – în fiecare câte un deces.
Sursa: SanatateaTV