Info SănătateaTV.ro: Transplantul Medular in Romania: Realitati si Perspective de Viitor Primul Congres National al Societatii Romane de Transplant Medular a inceput Transplantul Medular in Romania: Realitati si Perspective de Viitor Primul Congres National al Societatii Romane de Transplant Medular a inceput Transplantul Medular in Romania: Realitati si Perspective de Viitor Primul Congres National al Societatii Romane de Transplant Medular a inceput
Vineri, 23 iun 2017      18:32
Combinatia cafea-sandvis are efecte grave asupra sanatatii

Combinatia cafea-sandvis are efecte grave asupra sanatatii

06 aprilie 2011    

Persoanele care obişnuiesc să consume un sandviş şi sa bea o cafea la micul-dejun îşi pot pune sănătatea în pericol susţin cercetătorii de la Universitatea Guelph Hunter din Toronto, Canada.

Cafeaua şi sandvişurile tip fast-food sau cele care conţin un aliment gras cum este şunca pot ridica nivelul zahărului din sânge chiar şi în cazul unei persoane care nu are niciun fel de problemă de sănătate, la parametrii unui bolnav de diabet. Cel puţin aşa susţin cercetătorii care au realizat o serie de experimente.
 
După cum afirmă cercetătorii, efectele negative ale alimentelor grase asupra nivelului de zahăr din sânge erau cunoscute deja. Se pare că acestea obstrucţionează diminuarea procentului de zahăr din sânge. În combinaţie cu cafeaua, efectele grăsimilor par să aibă efecte grave asupra sănătăţii, chiar şi în cazurile în care cafeaua este consumată la câteva ore după ingestia unor alimente grase.
Sursa: SanatateaTV