Info SănătateaTV.ro: Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale Debutul menstruatiei inainte de varsta de 12 ani creste riscul aparitiei problemelor cardiovasculare mai tarziu in viata A fost inregistrat un al doilea deces cauzat de gripa. Ministerul Sanatatii solicita intensificarea vaccinarii antigripale
Vineri, 19 ian 2018      21:10
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Concluzii Pharma Forum Bucuresti

Concluzii Pharma Forum Bucuresti

11 octombrie 2010    
Share pe Facebook
Revista Pharma Business a organizat, săptămâna trecută, conferinţa Pharma Forum, ediţia din Bucureşti, dintr-o serie mai lungă de evenimente dedicate farmaciştilor din România. Desfăşurat sub patronajul Colegiului Farmaciştilor din România, Pharma Forum s-a bucurat de prezenţa a peste 700 de specialişti. Lucrările au fost moderate de preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Prof. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa.
 
Pe parcursul celor două zile ale evenimentului, temele aflate în dezbatere au abordat problematici importante pentru întreg sistemul farmaceutic, marcat de toate politicile sanitare aplicate în ultimii ani. Toţi cei prezenţi au fost însă de acord că în momentul de faţă sistemul farmaceutic românesc stagnează. "Problemele tot mai mari cu care se confruntă farmaciştii sunt determinate de sistemul de compensare, sau de efectuarea plăţilor cu mare intârziere de către CNAS", a declarat Prof. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa.
 
Vicepreşedintele, Colegiului Farmaciştilor din România, farm. Clara Elena Popescu, a precizat că reintroducerea noţiunii de „farmacie de familie”, în ultimul proiect al Contractului Cadru pentru anul 2011, afişat pe site-ul CNAS „nu există în nicio ţară a Uniunii Europene şi reprezintă doar un exemplu, care dă însă, dimensiunea desconsiderării pe care reprezentanţii din conducerea CNAS o au faţă de partenerii de contract şi faţă de pacienţi.”
 
În ceea ce priveşte schimbarea mecanismului de compensare al medicamentelor, Dan Zaharescu, Director executiv ARPIM, a declarat că aceasta “reprezintă o improvizaţie a decidenţilor şi metodologia nu va avea ca rezultat economiile aşteptate”.
Implementarea acestui sistem de compensare a fost posibil în ţări precum Olanda, Germania, Cehia, unde, spre deosebire de România, există sisteme de sănătate private, sisteme care preiau diferenţa de coplată. Cum în ţara noastră aceste sisteme private lipsesc, pacienţii sunt cei care vor suporta coplata, care în unele cazuri poate creşte cu mai mult de 10 ori faţă de nivelul actual. Şi din nou în România se fac experimente pe pacienţi!”
 
Citește și - Pharma Forum Bucuresti, 7 - 8 octombrie 2010

         - Pharma Forum 2010, soluții pentru piața farmaceutică

Accesează și materialul video Pharma Forum 2010, soluții pentru piața farmaceutică

 
Sursa: SanatateaTV