Info SănătateaTV.ro: Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale Specialisti: Screeningul de neuropatie diabetica este esential pentru reducerea ratei amputatiilor asociate diabetului zaharat Pacientii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, identificati prin bratari personalizate Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap matinale
Luni, 11 dec 2017      22:56
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Conf. univ. dr. Monica Dragomir: In Romania se interneaza anual, in sectiile de oncologie pediatrica, aproximativ 2000 de copii

Conf. univ. dr. Monica Dragomir: In Romania se interneaza anual, in sectiile de oncologie pediatrica, aproximativ 2000 de copii

15 februarie 2016    
În România se internează anual, în secțiile de oncologie pediatrică, aproximativ 2000 de copii, din care 550 sunt cazuri noi, potrivit conf. univ. dr. Monica Dragomir, președintele Societății Române de Hemato-Oncologie Pediatrică și şeful secţiei Oncologie Pediatrică de la Institutul Oncologic București.   
 
„Tendința globală de creștere a incidenței  este relevată de estimările pentru România ale GLOBOCAN (copii 0-14 ani) de la 11.6 la 13.7 la 100.000 de locuitori. Datele privind situația cancerului la copil în România sunt disponibile datorită Registrului Național al Cancerului la Copil (RNCC). Astfel, potrivit RNCC, în perioada 2009-2014, au fost diagnosticate 2652 pacienți oncologici de vârstă pediatrică în 9 centre de oncologie pediatrică. Dintre acestea, 1695 au fost cazuri noi debutate în perioada 2009-2014”, a declarat conf. univ. dr. Monica Dragomir în cadrul dezbaterii cu tema „Asistența copilului cu cancer în România – progrese și provocări” organizată cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului la Copil, marcată în fiecare an în data de 15 februarie.
 
În ceea ce privește situația în Europa a pacienților oncologici pediatrici, în fiecare an se înregistrează 35.000 de cazuri noi, conform cifrelor Societății Europene de Oncologie Pediatrică.
 
„Din cele 35.000 de cazuri sunt 15.000 de copii cu vârste sub 15 ani, iar alți 20.000 sunt cu vârste cuprinse între 15-24 ani. Cu toate acestea, 300.000 de cetățeni ai Uniunii Europene sunt supraviețuitorii unui cancer în copilărie. Prognoza ar fi că până în 2020 vor fi 500.000 de astfel de supraviețuitori”, a mai precizat conf. univ. dr. Monica Dragomir.
 
Totodată, specialistul a mai adăugat că cel puțin două treimi dintre supraviețuitori au efecte secundare ale tratamentelor care afectează calitatea vieții.
 
Luna februarie este luna destinată cancerului, iar în acest sens pacientul oncologic este pe primul loc, din momentul diagnosticării și până la re-evaluări lunare, trimestriale și anuale. 
 
Sursa: SanatateaTV