Info SănătateaTV.ro: Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa
Vineri, 28 apr 2017      03:41
Conf. univ. dr. Victor Strambu: Copiii nu s-au infectat in spital

Conf. univ. dr. Victor Strambu: Copiii nu s-au infectat in spital

11 februarie 2016    

 Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, conf. univ. dr. Victor Strâmbu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținută la Ministerul Sănătății că micuții cu infecții grave din județul Argeș nu s-au infectat în cadrul spitalului.

 „Copiii nu s-au infectat în spital. Am primit asigurări în acest sens atât de la Direcția de Sănătate Argeș cât și de la Spitalul Marie Curie. În ceea ce privește rezultatele probelor de alimente, acestea vor fi prezentate în 3 – 7 zile. De altfel nu putem trage concluzii cu privire la alimentația copiilor, deoarece nu au fost alimente comune. Au fost două cazuri în care laptele a fost preparat cu apă de la fântână. Ministerul Sănătății vă va comunica rezultatele anchetei, precum și măsurile de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile”, a declarat conf. univ. dr. Victor Strâmbu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a mai adăugat că la Pitești au fost internați patru copii pe o durată de 2-3 zile și că majoritatea au prezentat simptome înainte de a se adresa spitalului.           
 
Sursa: SanatateaTV