Info SănătateaTV.ro: Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Marţi, 24 apr 2018      08:14
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Consultatii gratuite in luna martie, in Bucuresti, pentru pacientele diagnosticate cu fibrom uterin

Consultatii gratuite in luna martie, in Bucuresti, pentru pacientele diagnosticate cu fibrom uterin

02 martie 2016    
Pacientele diagnosticate cu fibrom uterin sau suspecte de această afecțiune pot beneficia de consultații gratuite în toată luna martie, în cadrul campaniei „Rămâi femeie! Spune NU histerectomiei”, potrivit unui comunicat transmis www.SănătateaTV.ro.
 
„Din păcate, incidența fibroamelor uterine a crescut, tot mai multe femei fiind diagnosticate cu această afecțiune încă din tinerețe. De aceea, campania națională „Rămâi femeie! Spune NU histerectomiei” continuă și în luna martie. În această lună specială, ne dorim să fim și mai aproape de pacientele care au nevoie de îndrumări și informații cât mai clare și corecte, astfel încât să aleagă cel mai bun tratament disponibil, minim invaziv. Unul dintre aceste tratamente este embolizarea uterină. Mai exact, procedura de embolizare reprezintă alternativa celei chirurgicale, intervenția durând doar 30 de minute, iar pacienta este spitalizată o singură noapte. Embolizarea uterină oferă garanție pe viață că fibromul nu reapare”, explică dr. Rareș Nechifor, medic primar radiolog supraspecializat în proceduri de radiologie intervenţională şi terapie endovasculară la Centrele ARES, unde se desfășoară campania.
 
Doar un sfert dintre paciente prezintă fibrom simptomatic, depistat în urma investigațiilor medicale. Sângerările abundente, dureri în zona pelvisului, infertilitate sunt semne care pot indica prezența fibromului uterin. Vârsta medie de fibrom simptomatic a scăzut la 32-35 de ani, motivele pentru care fibroamele uterine evoluează fiind: dereglajul hormonal, consumul preparatelor cu soia, consumul cărnii de pasăre de crescătorie (hormoni), Xantohormoni (substanțe chimice din ambalaje plastice; detergenți vase etc), stres, fumat, potrivit aceluiași comunicat de presă.
 
Pacientele cu diagnostic saususpecte de fibrom uterin, care doresc să beneficieze de consultații din partea medicului, se pot înscrie la numărul de telefon: 0745.355.437.
 
 

    

Sursa: SanatateaTV