Info SănătateaTV.ro: Aliati alimentari care pot ajuta in lupta cu insomnia Klaus Iohannis: E nevoie de norme mai exigente si sanctiuni mai severe in domeniul sanatatii OMS avertizeaza asupra consecintelor negative ale mercurului asupra starii de sanatate Curs introductiv, teoretic si practic despre biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale la Cluj-Napoca OMS: Adunarea Mondiala a Sanatatii este de acord cu rezolutiile referitoare la sanatatea femeilor, copiilor si adolescentilor Societatea Romana de Cardiologie: Prevenirea si combaterea bolilor cardiovasculare trebuie sa reprezinte o prioritate nationala Centrul de Excelenta in Medicina Translationala, de pe platforma Institulului Clinic Fundeni, inaugurat astazi Aliati alimentari care pot ajuta in lupta cu insomnia Klaus Iohannis: E nevoie de norme mai exigente si sanctiuni mai severe in domeniul sanatatii OMS avertizeaza asupra consecintelor negative ale mercurului asupra starii de sanatate Curs introductiv, teoretic si practic despre biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale la Cluj-Napoca OMS: Adunarea Mondiala a Sanatatii este de acord cu rezolutiile referitoare la sanatatea femeilor, copiilor si adolescentilor Societatea Romana de Cardiologie: Prevenirea si combaterea bolilor cardiovasculare trebuie sa reprezinte o prioritate nationala Centrul de Excelenta in Medicina Translationala, de pe platforma Institulului Clinic Fundeni, inaugurat astazi Aliati alimentari care pot ajuta in lupta cu insomnia Klaus Iohannis: E nevoie de norme mai exigente si sanctiuni mai severe in domeniul sanatatii OMS avertizeaza asupra consecintelor negative ale mercurului asupra starii de sanatate Curs introductiv, teoretic si practic despre biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale la Cluj-Napoca OMS: Adunarea Mondiala a Sanatatii este de acord cu rezolutiile referitoare la sanatatea femeilor, copiilor si adolescentilor Societatea Romana de Cardiologie: Prevenirea si combaterea bolilor cardiovasculare trebuie sa reprezinte o prioritate nationala Centrul de Excelenta in Medicina Translationala, de pe platforma Institulului Clinic Fundeni, inaugurat astazi
Sâmbătă, 28 mai 2016      08:55
Consultatii gratuite in luna martie, in Bucuresti, pentru pacientele diagnosticate cu fibrom uterin

Consultatii gratuite in luna martie, in Bucuresti, pentru pacientele diagnosticate cu fibrom uterin

02 martie 2016    
Pacientele diagnosticate cu fibrom uterin sau suspecte de această afecțiune pot beneficia de consultații gratuite în toată luna martie, în cadrul campaniei „Rămâi femeie! Spune NU histerectomiei”, potrivit unui comunicat transmis www.SănătateaTV.ro.
 
„Din păcate, incidența fibroamelor uterine a crescut, tot mai multe femei fiind diagnosticate cu această afecțiune încă din tinerețe. De aceea, campania națională „Rămâi femeie! Spune NU histerectomiei” continuă și în luna martie. În această lună specială, ne dorim să fim și mai aproape de pacientele care au nevoie de îndrumări și informații cât mai clare și corecte, astfel încât să aleagă cel mai bun tratament disponibil, minim invaziv. Unul dintre aceste tratamente este embolizarea uterină. Mai exact, procedura de embolizare reprezintă alternativa celei chirurgicale, intervenția durând doar 30 de minute, iar pacienta este spitalizată o singură noapte. Embolizarea uterină oferă garanție pe viață că fibromul nu reapare”, explică dr. Rareș Nechifor, medic primar radiolog supraspecializat în proceduri de radiologie intervenţională şi terapie endovasculară la Centrele ARES, unde se desfășoară campania.
 
Doar un sfert dintre paciente prezintă fibrom simptomatic, depistat în urma investigațiilor medicale. Sângerările abundente, dureri în zona pelvisului, infertilitate sunt semne care pot indica prezența fibromului uterin. Vârsta medie de fibrom simptomatic a scăzut la 32-35 de ani, motivele pentru care fibroamele uterine evoluează fiind: dereglajul hormonal, consumul preparatelor cu soia, consumul cărnii de pasăre de crescătorie (hormoni), Xantohormoni (substanțe chimice din ambalaje plastice; detergenți vase etc), stres, fumat, potrivit aceluiași comunicat de presă.
 
Pacientele cu diagnostic saususpecte de fibrom uterin, care doresc să beneficieze de consultații din partea medicului, se pot înscrie la numărul de telefon: 0745.355.437.
 
 

    

Sursa: SanatateaTV