Info SănătateaTV.ro: Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor
Sâmbătă, 24 feb 2018      00:33
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Cum protejam spatele copiilor: care sunt posturile corecte si mobilierul adecvat pentru buna dezvoltare a coloanei vertebrale

Cum protejam spatele copiilor: care sunt posturile corecte si mobilierul adecvat pentru buna dezvoltare a coloanei vertebrale

07 decembrie 2017    
Apariția problemelor de spate ale copiilor poate fi evitată dacă părinții mobilează camera copiilor cu un birou și un scaun corespunzătoare și dacă le reamintesc mereu să stea drepți, cu umerii trași în spate, spune conf. dr. Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, specialist în ortopedie pediatrică.
 
Copilul trebuie să stea drept, umerii traşi un pic înapoi şi trebuie să stea drept şi atunci când stă în picioare şi atunci când merge, dar şi atunci când stă în şezut, iar pentru statul în şezut e o problemă din ce în ce mai mare mobilierul care face parte din viaţa copilului o perioadă foarte lungă de timp. Gândiţi-vă mobilier de învăţat la şcoală, mobilier de învăţat acasă. Este imposibil să îşi facă temele altfel decât la un birou. Sunt puţini cei care încearcă să înveţe în pat şi asta este mult mai rău”, spune managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.
 
În acest context, conf. dr. Alexandru Ulici a menționat că ar fi foarte bine dacă în școli s-ar utiliza din nou mobilierul cu spătar și cu un plan înclinat pentru scris.
 
Recomandarea noastră este să reuşim să ne întoarcem cumva pe cât posibil la mobilierul vechi din şcoli, cele cu un oarecare spătar şi cu un plan înclinat pentru scris-genul pupitrului. Pentru că mobilierul care există azi în şcoli este absolut inadecvat şi asociaţia de părinţi ar trebui să ia atitudine. Ar trebui schimbat tot mobilierul din şcoli”, a afimat conf. dr. Alexandru Ulici.
 
În ceea ce privește mobilierul de studiu din camera copiilor, acesta spune că este recomandat ca scaunul să aibă un spătar înalt, iar planul pentru scris să fie înclinat.
 
Trebuie să fie scaun cu spătar înalt, nu neapărat directoral, dar un scaun cu un spătar mai înalt şi foarte uşor se poate face un plan înclinat pentru scris, un placaj obişnuit cu două piciorușe în capete ca să ridice un pic planul scrisului, astfel încât copilul să poată sta drept”, a explicat conf. dr. Alexandru Ulici.
 

Potrivit managerului Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, dacă în ciuda tuturor acestor recomandări copiii continuă să aibe o poziție vicioasă a spatelui, părinții ar putea încerca să îi ducă la ședințe de kinetoterapie