Info SănătateaTV.ro: Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      06:01
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Prof. univ. dr. Daniela Bartos – activitate sustinuta in mediul sanitar si academic

Prof. univ. dr. Daniela Bartos – activitate sustinuta in mediul sanitar si academic

05 octombrie 2010    
Share pe Facebook
Prof. univ. dr. Daniela Bartoş împlineşte, pe 5 octombrie 2010, 59 de ani. Pentru mass media o persoană discretă, dar un nume foarte cunoscut şi recunoscut în mediul academic, sanitar şi ştiinţific.
 
Cu toate acestea, pentru majoritatea românilor, numele dr. Daniela Bartoş este legat de mandatele de ministru al Sănătăţii pe care le-a ocupat de-a lungul timpului (aug.-dec. 1996, respectiv dec. 2000 - iun. 2003). Unul dintre proiectele din perioada în care a ocupat funcţia de ministru al Sănătăţii este cel legat de descentralizarea spitalelor. Cu acea ocazia a subliniat principala problemă a sistemului medical românesc: lipsa finanţării, la care se adaugă lipsa unei strategii pe termen lung şi lipsa de autoritate.
 
În prezent, prof. univ. dr. Daniela Bartoş este şeful Secţiei Medicale I, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, fiind medic primar pe boli interne, medic specialist cardiolog, medic specialist pe sănătate publică şi doctor în ştiinţe medicale.
 
Pe lângă activitatea din sistemul sanitar, dr. Daniela Bartoş este şi cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol-Davila” din Bucureşti, activitatea didactică începută de aproape 30 de ani fiind legată în mod firesc de activitatea ştiinţifică. Astfel, prof. univ. dr. Daniela Bartoş este autorul şi coautorul a peste 50 de comunicări şi articole publicate în reviste de specialitate: „Ghid pentru rezidenţi”, „Ghid de urgenţe în Medicina Internă”, „Compendiu de boli cardiovasculare”, ”Actualităţi în infarctul miocardic acut”, “Ghid de Medicină Internă - cazuri clinice” etc.
 
Activitatea prof. univ. dr. Daniela Bartoş a fost recunoscută în numeroase ocazii. Astfel, prof. univ. dr. Daniela Bartoş a primit premiul de “Alliance for Reproductive Health”, pentru activitatea desfăşurată în beneficiul îmbunătăţirii sănătăţii femeilor din România. În 2002, a primit medalia “Steaua României în grad de cavaler”, iar în 2008 premiul pentru activitatea ştiinţifică şi pentru cea mai bună lucrare ştiinţifică.
 
Materialul video cu prof. univ. dr. Daniela Bartoş se poate accesa de aici.
 
Redacţia SănătateaTV.ro îi urează un călduros “La mulţi ani!”.
Sursa: SanatateaTV