Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018
Duminică, 18 mar 2018      20:51
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Decanii facultatilor din UMF Cluj-Napoca au fost validati de catre membrii Senatului

Decanii facultatilor din UMF Cluj-Napoca au fost validati de catre membrii Senatului

23 februarie 2016    
Share pe Facebook
Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a validat în ședința din 23 februarie 2016 decanii celor trei facultăți din cadrul instituției, pentru perioada 2016-2020.
 
Aceștia sunt prof. dr. Anca Dana Buzoianu (Facultatea de Medicină), prof. dr Gianina Crișan (Facultatea de Farmacie), prof. dr. Radu Septimiu Câmpian (Facultatea de Medicină Dentară).
 
Cei trei sunt și precedenții decani ai celor trei facultăți, aceștia fiind, practic, reconfirmați în funcții pentru încă un mandat de patru ani.
Prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost prima dată aleasă Decan al Facultății de Medicină a UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca în 2008, aflându-se, astfel la al treilea mandat la conducerea facultății. În 2006 a devenit profesor universitar și conducător de doctorat în cadrul instituției, iar din 2011 este Director de masterat – Farmacologie clinică și reguli de bună practică medicală, acreditat ARACIS.
 
Prof. dr. Anca Dana Buzoianu este medic primar Pediatrie și medic primar Farmacologie Clinică, fiind totodată președintele Consiliului de Administrație al Spitalului de Copii Cluj-Napoca.
 
De asemenea, aceasta este din 2015 și Președinte al Asociației Decanilor Facultăților de Medicină din România, funcție pe care a mai ocupat-o și între 2009 și 2012.
 
Prof. dr Gianina Crișan și-a început cariera academică în cadrul UMF Cluj-Napoca, pe care a și absolvit-o, în urmă cu 22 de ani. Doctoratul în domeniul „Farmacie” l-a obținut tot în cadrul instituției, în 2004. Din 2013 este profesor universitar, făcând parte din corpul didactic alDisciplinei de Botanică farmaceutică.
 
Înainte de a obține primul mandat de decan al Facultății de Farmacie, în anul 2012, prof. dr. Gianina Crișan a fost prodecan al facultății între 2008-2012.
 
Tot în 2012 a fost desemnat întâia oara decan, dar la Facultatea de Medicină Dentară a UMF Cluj-Napoca, și prof. dr. Radu Septimiu Câmpian, care, la fel, între 2008 și 2012 a ocupat funcția de prodecan.
 
Acesta este șef al Catedrei de Reabilitare OralăSănătate Orală și Management, în cadrul căreia a și devenit profesor universitar în 2008.
Printre funcțiile pe care prof. dr. Radu Septimiu Câmpian le mai ocupă se numără cea de Vicepreședinte al Colegiului Medicilor Dentiști din România (din 2012), de Președinte al Colegiului Medicilor Dentiști Cluj (din 2007), precum și cea de membru în Colegiul director al Autorității Naționale pentru Managementul Calității în Sănătate (din 2015). 
Sursa: SanatateaTV