Info SănătateaTV.ro: Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa
Vineri, 28 apr 2017      03:39
Din cele 621.000 de doze de vaccin antigripal, achizitionate de Ministerul Sanatatii, au fost utilizate 598.502

Din cele 621.000 de doze de vaccin antigripal, achizitionate de Ministerul Sanatatii, au fost utilizate 598.502

19 februarie 2016    
Din cele 621.000 de doze de vaccin antigripal achiziționate de Ministerul Sănătății au fost vaccinate 598.502 de persoane, potrivit datelor Centrului  Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).
 
În stoc mai există 43.090 doze pentru persoanele care se înscriu în categoria de risc, respectiv gravide, copii, bolnavi cronici, persoane peste 65 de ani, personal medico-sanitar. Acestora li se recomandă să solicite medicului de familie vaccinarea anti-gripală.
 
CNSCBT mai recomandă populației care nu se înscrie în grupele de riscvaccinarea prin achiziționarea vaccinului de la farmacii. De asemenea, principalele măsuri care pot preveni îmbolnăvirea cu gripă rămân măsurile de igienă personală, evitarea aglomerărilor, contactul strâns cu persoane bolnave. Una dintre măsurile importante este și aerisirea spațiilor.
 
Persoanele care prezintă simptomatologie de gripă și nu se ameliorează în 72 de ore sau prezintă alte boli asociate, trebuie să se prezinte imediat la medic.
 
 
Sursa: SanatateaTV