Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      04:44
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Dormitul pe spate in sarcina tarzie poate influenta sanatatea nou-nascutului

Dormitul pe spate in sarcina tarzie poate influenta sanatatea nou-nascutului

13 octombrie 2017    
Femeile însărcinate care dorm pe spate în ultima parte a sarcinii ar putea cauza probleme de sănătate fătului, arată un studiu publicat în revista The Journal of Physiology. Aceasta este prima cercetare în cadrul căruia specialiștii au monitorizat simultan somnul bebelușilor și poziția de dormit a viitoarelor mame.
 
În urma studiului, specialiștii au constat că, din a 28 săptămână de sarcină, dormitul pe spate poate determina nașterea unui copil mort.
 
Aceștia au explicat că atunci când mamele dorm pe spate, fătul devine mai puțin activ. Potrivit specialiștilor, acesta este activ doar când mama doarme pe o parte. În urma monitorizărilor, cercetătorii au descoperit că atunci când femeile însărcinate și-au schimbat poziția, de exemplu dintr-o parte, pe spate, bebelușul a devenit rapid liniștit sau nemișcat.
 
La realizarea studiului au participat 30 de femei însărcinate aflate între a 34 și a 38 săptămână de sarcină, care purtau în pântec copii sănătoși. Poziția de somn a viitoarelor mame a fost investigată cu ajutorul unor camere cu infraroșu. În același timp, specialiștii de la Universitatea din Auckland au monitorizat ritmul cardiac al mamei și fătului.
 

Coordonatorul studiului, profesorul Peter Stone a avertizat că în situația în care copilul nu este sănătos, precum în cazul celui cu o dezvoltare slabă, bebelușul ar putea să nu tolereze efectul dormitului pe spate al mamei.  

Sursa: SanatateaTV