Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Sâmbătă, 17 mar 2018      14:22
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina

Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina

16 februarie 2018    

 Prezent la workshop-ul privind criza imunoglobulinei din România, intitulat „De la suferinţă la soluţii: Criza imunoglobulinei”, dr. Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății a declarat că urmează să aibă loc o negociere privind  achiziționarea unei cantități de imunoglobulină cât mai apropiată de nevoile din țara noastră.

 

Deja au început să apară producători care să solicite reînscrierea pe piața din România. Unul dintre ei este deja în faza avansată de obținere a prețului, ceea ce înseamnă că săptămâna viitoare putem negocia un nou contract. Încet, încet, criza se îndreaptă către o rezolvare după o decizie (eliminarea taxei clawback - n.r.) curajoasă luată de Guvern. Vom avea o negociere pentru o cantitate pe care ne-o dorim cât mai apropiată de nevoile pe care le-am centralizat pentru toată țara. Sunt în jur de 130 de kg de imunoglobulină care ar fi necesară pe an, pe toată ţara. În momentul de față cu acest singur contract care există, cantitatea este sub jumătate. Din fericire, vom avea și o diversificare a formei de administrare, în sensul că vom putea avea și imunoglobulină care se administrează subcutanat. Suntem în permanență în contact cu medicii care sunt parte din tratare a imunodeficienței primare și în felul acesta știm situația pacienților și monitorizăm. Nu sunt probleme severe, sunt anumite amânări pentru anumiți pacienți, dar nu pentu cei care au o problemă acută severă.”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

Când ai cei mai puţini bani din Europa, normal că te duci către cele mai mici prețuri din Europa”, a mai adăugat dr. Cristian Grasu. 
 
În România, criza imunoglobulinei persistă de câteva luni, fiind una dintre principalele probleme de sănătate din România.
 
Workshop-ul „De la suferinţă la soluţii: Criza imunoglobulinei” este organizat de agenția de monitorizare media Media Kompass, specializată pe domeniul medical-farmaceutic.
 
Sursa: SanatateaTV