Info SănătateaTV.ro: Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor
Sâmbătă, 24 feb 2018      00:28
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
DSP vine cu recomandari pentru perioada urmatoare in care s-au anuntat temperaturi extrem de scazute

DSP vine cu recomandari pentru perioada urmatoare in care s-au anuntat temperaturi extrem de scazute

09 ianuarie 2017    

 Expunerea prelungită la frig poate cauza hipotermie, degerături, probleme legate de starea psihică (somnolență, pierderi de memorie, dificultăți de vorbire), dar și pierderea de până la 50% din căldura corpului prin extremități, explică experţii Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) în cadrul unui comunicat de presă.

 
În acest context, DSPMB recomandă ca pentru perioada următoare, când s-au anunţat temperaturi extrem de scăzute, populaţia să consume alimente bogate în proteine și grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitarea consumului băuturilor alcoolice. De asemenea, trebuie să evite deplasările în spațiile deschise și expunerea la frig. În cazul în care este absolut necesară o astfel de deplasare, se recomandă îmbrăcămintea adecvată și folosirea obiectelor de vestimentație specifice sezonului rece (căciulă, fular, mănuși, încălțăminte de iarnă etc.).
 
Specialiștii DSPMB recomandă, de asemenea, persoanelor vârstnice (în special celora cu afecțiuni cardiace și respiratorii) să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în conditii de temperaturi scăzute.
 
Tot în această perioadă cu ger și temperaturi foarte scăzute, o atenție specială trebuie acordată copiilor. Aceştia nu trebuie lăsati să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, părinții fiind rugați să evite transporturile pe distanțe lungi în vehicule fără posibilităti de climatizare şi neechipate corespunzător. În plus, evitarea expunerii prelungite a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături.
 
În cazul locuinţelor şi spaţiilor închise trebuie asigurată o temperatură corespunzătoare, evitând utilizarea instalaţiilor improvizate care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.Totodată, se recomandă ca locuinţele să fie aerisite în mod eficient, cel puțin o dată pe zi.
 
De asemenea, pe perioada codului galben, DSPMB atenționează unitățile sanitare din subordine să ia toate măsurile care se impun astfel încât să poată primi, tria și interna un număr mai mare de pacienți.
 
Totodată, Serviciul de Ambulanță a Muncipiului București este atenţionat ca pentru această perioadă să suplimenteze numărul echipajelor și să doteze corespunzător mașinile de intervenție.
 
Sursa: SanatateaTV