Info SănătateaTV.ro: Transplantul Medular in Romania: Realitati si Perspective de Viitor Transplantul Medular in Romania: Realitati si Perspective de Viitor Transplantul Medular in Romania: Realitati si Perspective de Viitor
Sâmbătă, 24 iun 2017      20:29
DSU: Peste 9.700 de interventii medicale au avut loc in ultimele 24 de ore in Romania

DSU: Peste 9.700 de interventii medicale au avut loc in ultimele 24 de ore in Romania

11 ianuarie 2017    
Ca urmare a ultimelor ninsori și a frigului, la nivel național au fost efectuate 9.728 intervenții medicale, 8.637 de persoane solicitând serviciile de ambulanță și 1.091, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), se precizează într-un comunicat al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). De asemenea, 258 de gravide și 159 de persoane dializate au avut nevoie de ajutorul serviciilor de ambulanță sau SMURD, se mai menționează în același comunicat de presă.
 
Ca urmare a temperaturilor scăzute înregistrate în ultima perioadă s-au înregistrat și cazuri de hipotermie. În acest sens, conform comunicatului DSU, la nivel național s-a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical în cazul a 70 de persoane care prezentau semnele și simptomele hipotermiei - cele mai multe persoane fiind în județul Iași (11) și Municipiul București (11). În plus, în țară s-a intervenit și pentru relocarea a peste 390 de oameni fără adăpost.
 

Tot în ultimele 24 de ore, resursele aeriene ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au efectuat un număr de 11 misiuni medicale cu elicopterele SMURD, reușindu-se astfel salvarea a 11 persoane. 

Sursa: SanatateaTV