Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina
Sâmbătă, 17 feb 2018      22:50
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ecopolis: Poluarea din Capitala a omorat peste o mie de oameni

Ecopolis: Poluarea din Capitala a omorat peste o mie de oameni

31 martie 2011    
Share pe Facebook

În ultimii 6 ani, 800 de adulţi şi 200 de nou-născuţi sunt suspecţi că ar fi murit din cauza poluării excesive din Bucureşti, anunţă un studiu numit Calitatea aerului în Bucureşti, dat publicităţii de către Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis. O serie de estimări conservatoare bazate pe studii de specialitate demonstrează că, dintre adulţii şi copiii sub 1 an care mor în fiecare an în Bucureşti, câteva zeci ar putea fi salvaţi dacă aerul ar fi mai curat, mai precizează realizatorii cercetării.

Conform studiului, în Bucureşti se înregistrează depăşiri substanţiale şi frecvente ale limitelor impuse de Uniunea Europeană şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru concentraţiile de substanţe poluante în aer. Această situaţie are efecte serioase asupra sănătăţii populaţiei.

Problema poluării atmosferice nu este specifică unei anumite zone din Bucureşti. Deşi există zone, zile şi ore ale zilei în care poluarea este mai intensă, fenomenul este generalizat în toată Capitala. În anul 2010, toate staţiile de monitorizare a calităţii aerului din zona Bucureşti-Ilfov au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor limită pentru cel puţin o substanţă poluantă (PM10).
 
Unele au înregistrat depăşiri pentru 2 sau chiar 3 substanţe poluante. Concentraţiile de PM10 şi PM 2,5 depăşesc limita pentru protecţia sănătăţii umane la toate staţiile la care sunt măsurate (PM10 la toate cele 8 staţii din Bucureşti, iar PM 2,5 la statiile B1, B5 si B6). La 7 din cele 8 staţii au existat mai multe depăşiri ale limitei zilnice decât este permis prin normele europene, mai anunţă studiul dat publicităţii de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.
Sursa: SanatateaTV