Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      20:12
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
FABC: In Romania rurala a anului 2017, o femeie din 7 are o problema la sani, dar nu se duce la medic de frica sau rusine

FABC: In Romania rurala a anului 2017, o femeie din 7 are o problema la sani, dar nu se duce la medic de frica sau rusine

05 decembrie 2017    
80% dintre femeile testate anul acesta, în cadrul campaniei „Nu am făcut destul”, inițiate de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, nu au făcut niciodată un control la sâni.
 
Potrivit datelor prezentate astăzi, în cadrul unei conferințe organizate la Palatul Parlamentului, peste 15% dintre femeile testate prezentau anormalități la sâni și aveau nevoie de un control de specialitate, iar aproape 50% dintre acestea aveau formațiuni de natură canceroasă și au fost îndrumate către un specialist.
 
Potrivit președintelui FABC,  Cezar Irimia, anul acesta voluntarii au întâlnit foarte multe femei reticente, care au refuzat să vină să facă o examinare gratuită. Potrivit voluntarilor, multe dintre ele au declarat că sunt deja bătrâne, iar un control la o vârstă mai înaintată nu-și mai are rostul.
În acest context,  Cezar Irimia a afirmat că este necesară o mai bună educație sanitară.
 
Caravana campaniei ”Nu am făcut destul, ajunse la cea de-a IV-a ediție, a acoperit în această toamnă cinci județe din zona Moldovei și, cu totul, jumătate din județele tării. Cadrele medicale au reușit să informeze peste o mie de femei atât despre importanța autoexaminării sânilor, cât și despre cea a controalelor regulate. Pe lângă informațiile primite de la medici, pacientele au beneficiat de o examinare gratuită a sânilor, EKG, un control oftalmologic, dar și de testări ale glicemiei și tensiunii.
 

Mai mult decât atât, este primul an în care femeile descoperite cu noduli sau alte afecțiuni la sân au putut beneficia pe loc de o ecografie mamară, grație unei donații făcute de o companie de produse de cosmetică și înfrumusețare.   

Sursa: SanatateaTV