Info SănătateaTV.ro: Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor Nivelul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, pastrat printr-o ordonanta de urgenta Sondaj: Unul din doi romani care au dureri de spate nu merg la doctor din cauza lipsei de timp sau a banilor
Sâmbătă, 24 feb 2018      00:31
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Febra, in primul trimestru de sarcina, ar putea produce malformatii ale inimii si fetei copilului

Febra, in primul trimestru de sarcina, ar putea produce malformatii ale inimii si fetei copilului

12 octombrie 2017    
Oamenii de știință au găsit dovezi potrivit cărora febra apărută în primul trimestru al sarcinii crește riscul apariției unor malformații ale inimii sau deformări ale feței.
 
Potrivit studiului, o parte din defectele de naștere congenitale ar putea fi prevenite dacă mamelor cu febră li se administrează paracetamol.
„Deși cei mai mulți doctori le sfătuiesc pe femei să nu ia medicamente în timpul sarcinii, ar putea exista anumite beneficii în administrarea acestei substanțe pentru reducerea febrei”, spune coordonatorul studiului, doctor Eric Benner.
 
Pentru a observa efectul feberei asupra fătului în curs de dezvoltare, cercetătorii au studiat embrioni de pui și de pește zebră. Ei au descoperit că celulele care au un rol esențial în formarea inimii, feței și maxilarului conțin proprietăți termo-sensibile.
 
„Am descoperit că aceste celule conțin canale ionice termo-sensibile, care se găsesc în general în neuronii senzoriali. Sunt acele canale care, atunci când luăm în mână o cană fierbinte, transmit corpului că temperatura s-a schimbat.”, a explicat coordonatorul studiului.
 
Potrivit cercetătorilor, atunci când aceste celule au fost supuse unei febre tranzitorii, embrionii au dezvoltat iregularități cranio-faciale și defecte ale inimii. Tipul de defect constatat depinde de momentul în care a apărut febra- atunci când are loc dezvoltarea inimii, a feței sau a capului.

Descoperirea a fost publicată în revista Science Signaling. 

Sursa: SanatateaTV