Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      04:44
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei

Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei

18 octombrie 2017    
Un nou studiu arată că, în medie, fibrilația atrială se dezvoltă cu zece ani mai devreme la bărbați, comparativ cu femeile. De asemenea, potrivit cercetării, greutatea în exces crește riscul apariției afecțiunii atât la femei, cât și la bărbați, dar are un impact mai puternic în cazul bărbaților.
 
Rezultatele studiului au fost publicate în revista Circulation. Netratată, fibrilația atrială este asociată cu un risc de cinci ori mai mare de apariție a infarctului și cu creșterea posibilității ca pacienții să moară ca urmare a unor afecțiuni ale inimii. Noul studiu arată că fibrilația atrială triplează riscul mortalității din aceste cauze.
 
În urma cercetării, specialiștii au descoperit diferențe importante în ceea ce privește manifestarea bolii la femei și bărbați.
 
Datele au arătat că cei mai mulți bărbați au fost diagnosticați cu această afecțiune în jurul vârstei de 50 de ani, iar femeile în jurul celei de 60 de ani. 
 
De asemenea, riscul dezvoltării fibrilației atriale este mai mare în rîndul bărbaților care au un nivel crescut al proteinei C reactive, care îi ajută pe medici să diagnosticheze corect mai multe afecțiuni.
 
În plus, în cazul bărbaților cu probleme de greutate riscul apariției bolii a fost de 31%, comparativ cu 18% în rândul femeilor care au aceeași problemă. În mod surprinzător însă, specialiștii au descoperit că persoanele care au un nivel ridicat de colesterol, dar mai ales femeile aflate în această situație, au șanse mai mici să sufere de fibrilație atrială.
 
Pentru realizarea studiului, specialiștii au analizat dosarele a 79,793 de persoane, cu vârste între 24 și 97 de ani, care au fost monitorizate pentru o perioadă medie, de 12.6 ani. În acest interval, 4.4% dintre femeile participante la studiu și 6.4% bărbați au fost diagnosticați cu fibrilație atrială.
 
Fibrilatia atriala este o aritmie frecventa ce apare în special la persoane în vârstă. În mod normal bătăile inimii sunt ritmice. În fibrilația atrială semnale electrice anormale determină camerele superioare ale inimii, numite atrii, să tremure sau să fibrileze. O inimă aflată în fibrilatie nu poate pompa tot atât de mult sânge ca una normală. 

Fibrilația atrială crește riscul pentru accidentul vascular cerebral (AVC). Potrivit datelor, la nivel european, aproximativ 6 milioane de persoane suferă de această afecțiune, iar în România numărul pacienţilor ajunge la 200.000. 

Sursa: SanatateaTV