Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      20:09
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ghid privind lupta impotriva cancerului, lansat in Romania

Ghid privind lupta impotriva cancerului, lansat in Romania

09 noiembrie 2017    
Experți români și internaționali au elaborat Carta Albă, un ghid de bune practici care oferă informații despre politicile și strategiile dezvoltate la nivel european în lupta împotriva cancerului.
 
Documentul a fost lansat în cadrul unui proiect care își propune să faciliteze schimbul de experiență între țările europene pentru a identifica soluții pentru creșterea accesului pacienților la tratamente de ultimă generație.
 
Ghidul oferă recomandări privind dezvoltarea unei platforme comune care să faciliteze dialogul deschis și relevant între factorii de decizie, în ceea ce privește introducerea în sistemul legislativ românesc a schemelor de acces facilitat și a registrelor de monitorizare. Potrivit specialiștilor, acest lucru permite accesul mai multor pacienți la tratamente noi, fără a fi generate costuri suplimetare pentru bugetul de sănătate.
 
Prin intermediul Cartei Albe, specialiștii au dezvoltat și implementat schemele de acces facilitat existente deja în Italia, unde au reprezentat un model de succes recunoscut ca având eficiență și aplicabilitate mărită în favorizarea accesului la inovație.
 
Potrivit recomandărilor cuprinse în document, situația specifică a cazurilor de cancer din România impune dezvoltarea mai eficientă a prevenției și utilizarea celor mai noi terapii, dar și o mai bună cunoaștere a datelor statistice privind cancerul.
 
La nivel mondial, cancerul este responsabil pentru 25% dintre decese și reprezintă a doua cauză de mortalitate după bolile cardiovasculare, fiind principala cauză de deces în rândul persoanelor din grupa de vârstă 45-64 de ani.
 

Potrivit datelor prezentate în Carta Albă, în România, în anul 2012, incidența cazurilor de cancer și mortalitate au fost de 78.760, respectiv 48.252 de cazuri. 

Sursa: SanatateaTV