Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata
Luni, 23 apr 2018      01:50
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent se reia de saptamana viitoare

Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent se reia de saptamana viitoare

20 ianuarie 2016    
Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Național de Imunizare, va fi reluată începând cu săptămâna viitoare anunță Ministerul Sănătății.
 
„În urma discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Sănătății, distribuitorul a informat că a rezolvat problema distribuirii vaccinului hexavalent, iar săptămâna viitoare va asigura un necesar de 107.300 de doze, care  vor ajunge la direcțiile de sănătate publică pentru a fi distribuite cabinetelor medicale în vederea  continuării procesului de imunizare. În conformitate cu acordul cadru existent, până la sfârșitul acestui an, producătorul trebuie sa mai pună  la dispoziția MS un număr de 500.000 de doze de vaccin” se precizează într-un comunicat al Ministerului.
 
Dozele de vaccin vor fi folosite pentru recuperarea copiilor nevaccinați, precum și pentru vaccinarea de rutină a nou-născuților.
 
Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru prevenirea apariției și răspândirii unor boli precum difteria, tetanosul, tusea convulsivă, haemophilus, hepatita B şi poliomielita. Administrarea se face gratuit în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătății.
 
Problemele cu livrarea dozelor de vaccin necesare au apărut din cauză că producătorul nu a avut posibilitatea să producă și să livreze vaccinul în timp util, fiind vorba despre o situație extinsă în care s-au aflat mai multe state, atât la nivel european, cât și mondial, precizează Ministerul Sănătății. 
 
 
Sursa: SanatateaTV