Info SănătateaTV.ro: O proteina asociata cu aparitia anxietatii si depresiei ar putea avea un rol si in declansarea diabetului, arata un nou studiu Specialist: Neindepartati, polipii pot afecta organele din jur, incepand cu urechea O proteina asociata cu aparitia anxietatii si depresiei ar putea avea un rol si in declansarea diabetului, arata un nou studiu Specialist: Neindepartati, polipii pot afecta organele din jur, incepand cu urechea O proteina asociata cu aparitia anxietatii si depresiei ar putea avea un rol si in declansarea diabetului, arata un nou studiu Specialist: Neindepartati, polipii pot afecta organele din jur, incepand cu urechea
Marţi, 16 ian 2018      21:18
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Inca 700 de cazuri de rujeola, confirmate in ultima saptamana

Inca 700 de cazuri de rujeola, confirmate in ultima saptamana

14 aprilie 2017    
Numărul cazurilor de rujeolă confirmate a crescut în ultima săptămână, astfel că de la începutul epidemiei de rujeolă, apărute în 2016, au fost înregistrate în total 4793 de îmbolnăviri. 703 cazuri au fost confirmate doar în ultima săptămână, potrivit celor mai recente date la Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).
 
38 de județe au raportat îmbolnăviri cu rujeolă, cele mai multe dintre acestea petrecând-se în Caraș-Severin (943), Timiș (901) și Arad (827).
Numărul deceselor survenite în urma îmbolnăvirilor de rujeolă a ajuns la 21 (5 în jud. Arad, 5 în jud. Timiș, 5 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș-Severin, 1 în jud. Călărași, 1 în jud. Satu Mare și 1 în București).
 
96% dintre cazurile de rujeolă au fost înregistrate la persoane nevaccinate, cele mai multe (75%) la copiii cu vârste cuprinse între 0 și 9 ani.
Vaccinul anti-rujeolic (ROR) este unul dintre vaccinurile gratuite, inclus în Programul Național de Vaccinare. Acesta se administrează în două doze, începând cu vârsta de 2 ani.
 

În România, datele CNSCBT arată o scădere majoră a acoperirii vaccinale anti-rujeolice. Dacă în 2010 rata de vaccinare împotriva rujeolei era de 94% (doza I) și 93% (doza II), în 2015 acoperirea vaccinală scăzuse la 86% (doza I), respectiv 67% (doza II), pentru copiii cu vârsta de 2 ani. 

Sursa: SanatateaTV