Info SănătateaTV.ro: Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa Vaccinarea: o problema de sanatate publica. Copii, dincolo de cifre. Fiecare copil merita sansa la o viata sanatoasa
Vineri, 28 apr 2017      03:40
INSP recomanda, din cauza virusului Zika, revizuirea programelor de combatere a daunatorilor, inclusiv a tantarilor

INSP recomanda, din cauza virusului Zika, revizuirea programelor de combatere a daunatorilor, inclusiv a tantarilor

04 martie 2016    
Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) recomandă revizuirea progamelor de combatere a dăunatorilor, inclusiv a țânțarilor, de către autoritățile publice local, potrivit unui comunicat de presă. Aceste recomandări vin în contextul anunțului Organizației Mondiale a Sănătății(OMS) privind măsurile de prevenție pentru răspândirii virusului Zika, publicate recent pe site-ul instituției.
 
INSP a transmis direcțiilor de sănătate publică județene - inclusiv cea a municipiului București - recomandarea de a solicita primăriilor să aplice un plan de combatere a țânțarilor astfel încât să fie asigurată și folosirea substanțelor active de combatere a țânțarilor din specia „Aedes albopictus; să se intensifice măsurile de eradicare a țânțarilor din zonele cunoscute a fi posibile locații de înmulțire a acestora - zonele parcurilor, lacurilor,inclusiv depozitele de anvelope sau oricare altele caracterizate prin acumulări de apă, cât și în jurul spitalelor de boli infecțioase, în care există posibilitatea internării cazurilor suspecte de infecție Zika de import.
 
În sezonul cald, populațiile de țânțari de origine autohtonă încep să se înmulțească, motiv pentru care INSP consideră că este necesar să se respecte acțiunile de prevenție.
 
Infecția cauzată de virusul Zika în Brazilia prin țânțarii din specia „Aedes albopictus” a devenit urgență de sănătate publică de importanță internațională, potrivit OMS. Această infecție poate determina apariția malformațiilor congenitale și tulburărilor neurologice (sau sindromul Guillain Barre). 
Sursa: SanatateaTV