Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018
Duminică, 18 mar 2018      00:12
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Mariuca Ivan: Din 20% din populatia varstnica ce necesita ingrijire la domiciliu, numai 0.23% beneficiaza de aceasta

Mariuca Ivan: Din 20% din populatia varstnica ce necesita ingrijire la domiciliu, numai 0.23% beneficiaza de aceasta

03 februarie 2016    

Din totalul persoanelor vârstnice din România, un număr destul de mic beneficiază de îngrijire la domiciliu, potrivit Fundației Crucea Alb Galbenă. Mai exact, 0,23% dintr-un procent de 20%. Pentru a veni în sprijinul acestora, reprezentanții Fundației au lansat un sistem unic de teleasistență.

„Peste 20% din populaţia vârstnică a României are nevoie de îngrijire la domiciliu, dar numai 0.23% beneficiază concret de aceasta, în contextul în care în ultimii ani a fost constatată o scădere a suportului financiar public pentru serviciile sociale. Prin intermediul proiectului Butonul Roşu, ne propunem să creăm un model de bună practică la nivel naţional în teleasistenţă şi telemonitorizare a serviciilor integrate adresate vârstnicilor din România şi totodată să dăm speranţa unei vieţi mai bune bunicilor şi părinţilor noştri”, a declarat Mariuca Ivan, Director general, Fundaţia Crucea Alb Galbenă România cu ocazia lansării Butonului Roșu.

Sistemul unic de teleasistență asigură servicii de îngrijiri socio-medicale la domiciliu a persoanelor în vârstă din București, Ilfov, Buzău și Constanța, referitoare la: informarea, consilierea şi suportul direct şi telefonic privind drepturile pacientului la servicii sociale şi medicale, la serviciile de îngrijiri medicale la domiciliu (ex:măsurarea parametrilor fiziologici, tensiune arterială, pulsoximetrie, EKG dacă e nevoie, glicemie)  cel puţin o dată pe lună, pe durata a 24 de luni, la evaluările sociale lunare în cadrul cărora se va realiza management de caz, mediere, relaţionare cu instituţiile statului, suport pentru pregătirea documentaţiei necesare pentru acordarea de sprijin instituţional/financiar, precum și intervenţia unui medic şi/sau kinetoterapeut dacă este necesar.
Sursa: SanatateaTV