Info SănătateaTV.ro: DSU a prezentat medEasy: prima aplicație mobilă destinată pregătirii medicilor rezidenți Prof. dr. Gabriela Radulian, noul presedinte al Societatii de Neuropatie Diabetica DSU a prezentat medEasy: prima aplicație mobilă destinată pregătirii medicilor rezidenți Prof. dr. Gabriela Radulian, noul presedinte al Societatii de Neuropatie Diabetica DSU a prezentat medEasy: prima aplicație mobilă destinată pregătirii medicilor rezidenți Prof. dr. Gabriela Radulian, noul presedinte al Societatii de Neuropatie Diabetica
Joi, 27 iul 2017      21:36
Medicamentele injectabile pentru bolnavii cu cancer, eliberate prin farmaciile spitalelor

Medicamentele injectabile pentru bolnavii cu cancer, eliberate prin farmaciile spitalelor

05 aprilie 2011    

Medicamentele injectabile specifice tratamentului ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice se eliberează prin farmaciile spitalelor. Mai exact, potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, începând cu 1 aprilie  2011, pentru formele farmaceutice cu administrare orală, medicamentele specifice pentru tratamentul bolnavilor cu afecţiuni oncologice incluşi în Programul Naţional de oncologie se eliberează fie prin farmaciile cu circuit deschis aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate.

În ceea ce priveşte formele farmaceutice injectabile, medicamentele vor fi distribuite prin farmaciile cu circuit închis din structura unităţilor sanitare aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate. Schimbările realizate în derularea programului sunt justificate de preocuparea permanentă a autorităţilor pentru asigurarea accesului la terapii în condiţii de maximă siguranţă şi de calitate a serviciilor oferite.

Medicaţia oncologică injectabilă este în marea ei majoritate o medicaţie care necesită condiţii speciale de transport, depozitare şi manipulare fiind adesea sensibilă la temperatură şi expunerea la lumină. Mai mult administrarea ei presupune condiţii speciale asigurate şi decontate de CNAS /CAS prin spitalizarea de zi, potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.  

Mai multe informaţii despre acest subiect pot fi citite pe  www.comunicatemedicale.ro
Sursa: SanatateaTV