Info SănătateaTV.ro: Cunoscutul psiholog Robert Epstein vine la Bucuresti pentru un workshop de psihologie si behaviorism CNAS incepe distribuirea a sute de mii de carduri de sanatate Ministrul Sanatatii cere convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa practica exportului paralel cu medicamente Diabetologia romaneasca marcheaza Ziua Mondiala de lupta impotriva Diabetului 2017 la Timisoara Asociatia Romana de Cancere Rare a lansat astazi Saptamana de constientizare privind Leucemia Mieloida Cronica in Romania Cunoscutul psiholog Robert Epstein vine la Bucuresti pentru un workshop de psihologie si behaviorism CNAS incepe distribuirea a sute de mii de carduri de sanatate Ministrul Sanatatii cere convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa practica exportului paralel cu medicamente Diabetologia romaneasca marcheaza Ziua Mondiala de lupta impotriva Diabetului 2017 la Timisoara Asociatia Romana de Cancere Rare a lansat astazi Saptamana de constientizare privind Leucemia Mieloida Cronica in Romania Cunoscutul psiholog Robert Epstein vine la Bucuresti pentru un workshop de psihologie si behaviorism CNAS incepe distribuirea a sute de mii de carduri de sanatate Ministrul Sanatatii cere convocarea de urgenta a ministrilor UE pentru a stopa practica exportului paralel cu medicamente Diabetologia romaneasca marcheaza Ziua Mondiala de lupta impotriva Diabetului 2017 la Timisoara Asociatia Romana de Cancere Rare a lansat astazi Saptamana de constientizare privind Leucemia Mieloida Cronica in Romania
Marţi, 19 sep 2017      23:47
Ministerul Sanatatii face recomandari populatiei cu privire la perioada de canicula

Ministerul Sanatatii face recomandari populatiei cu privire la perioada de canicula

29 iunie 2017    

Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei ca în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18, pentru a preveni apariţia unor incidente. În cazul în care expunerea la soare în intervalul menţionat nu poate fi evitată, atunci este necesară o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

 

De asemenea, MS solicită serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
 
În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.
 
Mai mult, medicii sfătuiesc populaţia să consume fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. Totodată, o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă. Referitor la consumul alimentelor, recomandat este ca acestea să fie proaspete şi să fie achiziţionate din magazinele care dispun de instalații frigorifice funcționale de păstrare a alimentelor. Consumul alimentelor uşor perisabile este de evitat, precum şi cel de băuturi cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice, se mai arată în comunicatul de presă.
 
Pe de altă parte, sunt de evitat în perioadele cu temperaturi ridicate activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, gradinărit, etc). O atenţie deosebită trebuie acordată, de asemenea, copiilor, vârstnicilor, persoanelor cu dizabilităţi.
Sursa: SanatateaTV