Info SănătateaTV.ro: Saptamana Europeana a Imunizarii 2017 Saptamana Europeana a Imunizarii 2017 Saptamana Europeana a Imunizarii 2017
Joi, 27 apr 2017      06:25
Ministerul Sanatatii recomanda evitarea deplasarilor in spatii deschise, expunerea prelungita la frig in zilele geroase

Ministerul Sanatatii recomanda evitarea deplasarilor in spatii deschise, expunerea prelungita la frig in zilele geroase

07 ianuarie 2017    
Ministerul Sănătatii (MS) recomandă persoanelor ca, în zilele în care temperaturile sunt scăzute, să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume, se precizează într-un comunicat de presă al instituției.
 
În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecție adecvate – căciuli, mănuși etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a nu prezenta degerături. Atunci când apar simptome de răceală, persoanele trebuie să evite automedicația și să consulte un medic.
 
În cazul persoanelor vârstnice, în special al acelora cu afecțiuni cardiace și respiratorii, le este recomandat să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate – prin care se creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.
 
Tot în această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor. Aceștia nu trebuie să fie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate și să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.
 

Referitor la locuințele și spațiile închise de locuit, acestea trebuie să fie încălzite corespunzător. De asemenea, trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon

Sursa: SanatateaTV