Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      15:50
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ministrul Sanatatii a vizitat copiii cu sindrom hemolitic uremic de la Spitalul Marie Curie

Ministrul Sanatatii a vizitat copiii cu sindrom hemolitic uremic de la Spitalul Marie Curie

17 februarie 2016    

 Ministrul Sănătății, conf. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, i-a vizitat astăzi, 17 februarie 2016, pe copiii cu sindrom hemolitic uremic internați la Spitalul Marie Curie din Capitală. Potrivit oficialului, copiii sunt bine îngrijiți, medicii depunând toate eforturile de a-i salva.

„Trebuie să luptăm cu toții pentru acești copii, pentru că despre ei este vorba. Medicii noștri, asistentele, infirmierele fac un efort teribil și, din ce am văzut, tot corpul medical este foarte apreciat de către părinți. Nu am venit aici ca Ministru, am venit ca medic și am venit să îi încurajez pe medici și pe părinți. Sunt la curent cu toate lucrurile. Domnul ministru secretar de stat a coordonat acțiunea și o coordonează în continuare și sunt în legătură directă de la bun început cu toți cei care au fost implicați zi de zi în acest demers. (...) Este cumplit ce se întâmplă, dar toți cei care au fost aici și pe care nu i-ați văzut și-au făcut zi de zi datoria”, a declarat Ministrul Sănătății la finalul vizitei.

Conf. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu a menționat că Ministerul a fost semnalat în legătură cu situația din județul Argeș în data de 9 februarie 2016, seara, iar acest lucru s-a făcut cel mai probabil conform procedurilor standard. În prezent se desfășoară o anchetă pentru a vedea dacă semnalarea s-a făcut la timp, iar dacă vor exista informații conform cărora copiii au fost transferați prea târziu în Capitală se vor lua măsurile ce se impun în astfel de situații.
 
În ceea ce privește informațiile apărute în presă referitoare la medicația copiilor cu sindrom hemolitic uremic, prof. univ. dr. Mihaela Bălgrădean, șeful Secției Nefrologie-Dializă și al Clinicii de Pediatrie în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie a declarat: „În această formă de sindrom hemolitic uremic, forma de sindrom hemolitic clasică, diaree prodromală cauzată de o toxină entero-hemoragică, nu este nevoie de niciun medicament suplimentar față de ce noi am avut aici la dispoziție și nu este nevoie de niciun protocol medical suplimentar față de ceea ce noi știm de mulți ani de zile în legătură cu această boală. Există alte forme de sindrom hemolitic uremic cauzate de alte tipuri de germeni sau cele numite secundare care, într-adevăr, au nevoie de medicamente de tip medicație celulară, dar să nu se creeze confuzii. Nu discutăm de așa ceva.”
 
Cât despre faptul că până în prezent nu există un rezultat concret al anchetei, ministrul Sănătății a declarat: „Sunt foarte frustrat ca nu avem rezultatele acestei anchete. Dar nu pot să oblig pe nimeni să dea alte rezultate decât ceea ce e în realitate. Și asta este realitatea. Ancheta s-a desfășurat în conformitate cu procedurile standard existente.După cum știți, am făcut apel și la colegii noștri din Europa și o să vedem mult mai multe detalii după audierea de astăzi (n.r. 17 februarie 2016) din Parlament.”
 
Sursa: SanatateaTV