Info SănătateaTV.ro: Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei
Joi, 19 oct 2017      21:10
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ministrul Sanatatii cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti

Ministrul Sanatatii cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti

25 februarie 2016    
Ministrul Sănătății, conf. dr. Patriciu Achimaș Cadariu, cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitești sau demiterea acesteia de către autoritățile locale care administrează unitatea sanitară.
 
Solicitarea vine în contextul în care un alt copil a ajuns în final la Spitalul Marie Curie din București unde a fost diagnosticat cu Sindrom Hemolitic Ureic, fără ca Direcția de Sănătate Publică Argeș să fie înștiințată de acest caz, care prezenta simptome similare cu ale celorlalți bebeluși ajunși în Capitală.
 
„Astăzi, 24.02.2016, la ora 12.20, conform datelor Direcției de Sănătate Publică Argeș, a fost solicitat transferul la Spitalul Marie Curie București, fără a se raporta cazul către Direcția de Sănătate Publică Argeș, în conformitate cu reglementarile în vigoare. În aceeași zi, în jurul orei 15, pacientul a ajuns la Spitalul Marie Curie, unde a fost internat la Secția de Nefrologie. Au fost recoltate analizele de sânge și coproculturi, în urma cărora s-au evidențiat criterii de diagnostic asociate Sindromului Hemolitic Uremic. Din coprocultură, în urma testării, s-a pus în evidență prezența Verotoxinei secretate de o tulpină de Escherichia Coli”, se explică într-un comunicat de presă.
 
Copilului, în vârstă de un an și patru luni, i s-au administrat soluții de reechilibrare hidroelectrolitică, plasmă, masă trombocitară, pentru instalarea cateterului de dializă peritoneală. Starea copilului este stabilă, precizează Ministerul Sănătății, dar prognosticul este rezervat. 
Sursa: SanatateaTV