Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018
Duminică, 18 mar 2018      00:16
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ministrul Sanatatii cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti

Ministrul Sanatatii cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitesti

25 februarie 2016    
Ministrul Sănătății, conf. dr. Patriciu Achimaș Cadariu, cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitești sau demiterea acesteia de către autoritățile locale care administrează unitatea sanitară.
 
Solicitarea vine în contextul în care un alt copil a ajuns în final la Spitalul Marie Curie din București unde a fost diagnosticat cu Sindrom Hemolitic Ureic, fără ca Direcția de Sănătate Publică Argeș să fie înștiințată de acest caz, care prezenta simptome similare cu ale celorlalți bebeluși ajunși în Capitală.
 
„Astăzi, 24.02.2016, la ora 12.20, conform datelor Direcției de Sănătate Publică Argeș, a fost solicitat transferul la Spitalul Marie Curie București, fără a se raporta cazul către Direcția de Sănătate Publică Argeș, în conformitate cu reglementarile în vigoare. În aceeași zi, în jurul orei 15, pacientul a ajuns la Spitalul Marie Curie, unde a fost internat la Secția de Nefrologie. Au fost recoltate analizele de sânge și coproculturi, în urma cărora s-au evidențiat criterii de diagnostic asociate Sindromului Hemolitic Uremic. Din coprocultură, în urma testării, s-a pus în evidență prezența Verotoxinei secretate de o tulpină de Escherichia Coli”, se explică într-un comunicat de presă.
 
Copilului, în vârstă de un an și patru luni, i s-au administrat soluții de reechilibrare hidroelectrolitică, plasmă, masă trombocitară, pentru instalarea cateterului de dializă peritoneală. Starea copilului este stabilă, precizează Ministerul Sănătății, dar prognosticul este rezervat. 
Sursa: SanatateaTV