Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Sâmbătă, 17 mar 2018      14:22
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ministrul Sanatatii: Nu avem o epidemie de gripa, avem doar focare locale

Ministrul Sanatatii: Nu avem o epidemie de gripa, avem doar focare locale

08 februarie 2018    
Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a precizat ca România nu se confruntă de o epidemie de gripă, fiind vorba doar despre focare locale.
 
16 români au decedat din cauza infecției cu virus gripal, cei mai mulți dintre aceștia fiind din Iași (4), Mureș (2), respectiv câte unul din București, Sălaj, Neamț, Maramureș, Hunedoara, Harghita, Dâmbovița, Cluj, Botoșani, Bihor.
 
La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a ajuns la 108.240, cu 12.3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (96.424) și cu 23.7% mai mare față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (87.492), potrivit datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).
 
Sorina Pintea a explicat că nu toate cazurile de infecții respiratorii sunt cazuri de gripă, dar că trebuie acordată mare atenție măsurilor de protecție, mai ales în cazul persoanelor din grupele de risc. Aceasta a mai precizat că există în stoc vaccinuri suficiente, în cabinetele medicilor de familie.
 

Până la data de 04.02.2018 au fost vaccinate antigripal 864.116 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, arată datele CNSCBT. 

Sursa: SanatateaTV