Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      20:19
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Ministrul Sanatatii: salariile angajatilor din sanatate cresc cu 25%. Unele salarii vor ajunge la 4 mii de euro

Ministrul Sanatatii: salariile angajatilor din sanatate cresc cu 25%. Unele salarii vor ajunge la 4 mii de euro

08 februarie 2018    
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunță că angajații din sistemul de sănătate vor câștiga din ianuarie 2018 cu 25% mai mult, urmând ca unele salarii să ajungă chiar și la 4 mii de euro în acest an, după ce în martie salariile medicilor și asistenților medicali vor crește la nivelul de bază stabilit pentru anul 2022.
 
Astfel, de la 1 martie 2018, salariile brute ale medicilor și asistenților medicali vor fi mărite cu 70 până la 172% față de luna ianuarie a acestui an.
 
Potrivit ministrului Sănătății, pentru un medic primar, de la un salariu de bază net de 4108 lei în decembrie 2017, se va ajunge la 9106 de lei în martie. Veniturile medicilor primari însă vor putea fi mai mari, pentru că în salarii nu sunt incluse sporurile pentru gărzi și condiții de muncă.
 
Un asistent medical cu studii superioare va avea un salariu net de 3040 de lei începând cu martie 2018, față de 1862 de lei, în momentul actual, la fel, fără să fie luate în calcul sporurile de ture, de condiții de muncă și pentru sărbătorile legale.
 
Salariile infirmierilor vor ajunge, de la 1 martie 2018, de la 1205 lei la 2586 de lei (net), fără includerea sporurilor.
 
În ceea ce privește medicii rezidenți, salariile acestora vor crește cu 151 până la 287%, în funcție de specialitate, a spus Sorina Pintea.
 

Aceasta a dat și un exemplu pentru un medic rezident anul 1 care va putea câștiga din martie 2018 un salariu brut de  5700 de lei, iar în anul 6 va ajunge la 7900 lei brut, față de 3262 de lei brut, cât primește în prezent.  

Sursa: SanatateaTV