Info SănătateaTV.ro: 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV
Duminică, 24 sep 2017      13:31
Noi doze de vaccin hexavalent in tara

Noi doze de vaccin hexavalent in tara

05 iulie 2017    
Ministerul Sănătății a început livrarea noilor doze de vaccin hexavalent în țară. Este vorba despre peste 245 000 de doze care vor ajunge în cabinetele medicilor de familie și la direcțiile județene de sănătate, cantitatea acoperind necesarul pentru aproximativ 5 luni.
 
Ministerul Sănătății a precizat, într-un comunicat de presă, că cele 245.498 de doze sunt livrate înainte de termenul stabilit în contractul de achiziție, respectiv lunile iulie și octombrie 2017.
 
De asemenea, Ministerul Sănătății a demarat procedurile de achiziție a vaccinului hexavalent pentru următorii patru anii (2018-2022), măsură prin care se vor preveni eventualele discontinuități de aprovizionare.
 
Ministerul Sănătății a încheiat în anul 2017 un contract pentru furnizarea a 630.000 de doze de vaccin hexavalent. 120.000 de doze și parțial a două tranșă de 44.229 de doze au fost repartizate în lunile aprilie și mai, urmând ca România să primească o nouă tranșă de vaccin hexavalent.

    

Sursa: SanatateaTV