Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Comisia Europeana a aprobat un nou medicament pentru tratarea unei forme rare si agresive de cancer de piele Cercetatorii au descoperit o noua familie de antibiotice in mostre de sol
Duminică, 18 feb 2018      04:52
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Numarul actual de infectii respiratorii acute, cu 11.4% mai mare decat cel inregistrat in 2016 in aceeasi perioada

Numarul actual de infectii respiratorii acute, cu 11.4% mai mare decat cel inregistrat in 2016 in aceeasi perioada

16 octombrie 2017    

Numărul infecţiilor respiratorii acute (gripă clinică, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare și pneumonii) înregistrate la nivel naţional a ajuns la 80.012 de cazuri, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică. Adică cu 11,4%  mai multe cazuri înregistrate faţă de anul 2016, în aceeaşi perioadă.

 

În perioada 2-8 octombrie 2017 au fost înregistrate, la nivel naţional, nouă cazuri de gripă clinică.
 
Institutul Național de Sănătate Publică informează că numărul de infecții respiratorii acute înregistrate la începutul lunii octombrie se încadrează în valorile estimate pentru această perioadă.
 
Potrivit ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Florian Bodog, campania naţională de vaccinare antigripală debutează la sfârșitul acestei luni sau la începutul lui noiembrie.
 
În prezent, către direcțiile publice de sănătate din țară au fost trimise 19 mii de doze de vaccin.
Sursa: SanatateaTV