Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018 Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Congresul National al Societatii Romane de Transplant Medular, editia 2018
Duminică, 18 mar 2018      20:49
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
O echipa de specialisti de la Centrul European de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, asteptata maine in Romania

O echipa de specialisti de la Centrul European de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, asteptata maine in Romania

17 februarie 2016    

 O echipă de specialiști de la Centrul European de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (ECDC) va sosi mâine, 18 februarie 2016, în România pentru a analiza situația copiilor transferați de la unitățile sanitare din județul Argeș la Spitalul Clinic de Urgență Marie Curie din București.

„Am implementat sistemul de raportare, o metodă de supraveghere în timp real. După ce va funcționa o perioadă de timp vom ști ce să facem. Mâine vor veni specialiști de la Centrul European de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile pentru a vedea despre ce e vorba”, a declarat dr. Adriana Pistol, director Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile la sfârșitul audierilor din cadrul Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților. Audierile au avut ca subiect starea de sănătate a copiilor din județul Argeș internați în Capitală.

Specialiștii dau asigurări că se investighează toate pistele posibile: sursele de carne, de legume, de lapte din județul Argeș și modul acestora de pregătire.
 
„Între momentul de recoltare și cel de primire al unui rezultat e o perioadă de 24 de ore. Asta în cazul în care e un răspuns negativ. Dacă totuși crește ceva pe mediul de cultură, atunci e nevoie de mult mai mult timp până la aflarea răspunsului. Epidemiologii vor merge în arealul cât mai apropiat familiilor. (…) Investigația epidemiologică se va realiza prin prelevarea probelor de către colegii noștri de la DSP Argeș, care vor merge exact în aceste zone.  Încercăm să găsim sursa acestei infecții”, a adăugat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și consilier onorific al Ministrului Sănătății.
 
De asemenea, s-a reamintit situația focarului din Germania, din 2011, când nu s-a găsit sursa, în ciuda tehnologiei de care dispun specialiștii germani.
 
„E o chestiune foarte delicată. În situația Germaniei, investigațiile au durat 72 de zile. Nu suntem acum presați de timp. Dacă E.coli există în gospodăria cuiva, care, știu eu, are o microproducție pentru produse alimentare pe care le împarte cu vecinii sau familia, cu siguranță că se va găsi sursa acestei infecții", a mai adăugat prof. univ. dr. Alexandru Rafila.
 
 
Sursa: SanatateaTV