Info SănătateaTV.ro: O proteina asociata cu aparitia anxietatii si depresiei ar putea avea un rol si in declansarea diabetului, arata un nou studiu Specialist: Neindepartati, polipii pot afecta organele din jur, incepand cu urechea O proteina asociata cu aparitia anxietatii si depresiei ar putea avea un rol si in declansarea diabetului, arata un nou studiu Specialist: Neindepartati, polipii pot afecta organele din jur, incepand cu urechea O proteina asociata cu aparitia anxietatii si depresiei ar putea avea un rol si in declansarea diabetului, arata un nou studiu Specialist: Neindepartati, polipii pot afecta organele din jur, incepand cu urechea
Marţi, 16 ian 2018      21:15
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Obezitatea ar putea fi combatuta cu ajutorul unor celule imune care nu au fost cercetate pana in prezent

Obezitatea ar putea fi combatuta cu ajutorul unor celule imune care nu au fost cercetate pana in prezent

11 octombrie 2017    
Oamenii de știință au descoperit că un grup de celule imune, nedocumentate până acum, care interacționează cu sistemul nervos, ar putea avea un rol cheie în privința obezității. Specialiștii consideră că descoperirea ar putea duce la dezvoltarea unor noi tratamente pentru obezitate.
 
Studiul a fost publicat în revista Nature Medicine. În cadrul lucrării este explicat modul în care o legătură între sistemul imunitar și sistemul nervos ar putea afecta defalcarea grăsimilor.
 
Cercetarea a fost realizată pe șoareci, iar specialiștii au descoperit că cei obezi aveau o cantitate mai mare din aceste celule, în țesutul adipos.
Potrivit cercetătorilor, descoperirea arată că celulele nou documentate au un rol cheie în combaterea obezității prin reducerea noradrenalinei din țesutul adipos, substanță care blocheză procesul de reducere al grăsimii din organism.
 
Obezitatea este o problemă la nivel global, în prezent numărul obezilor fiind de cel puțin două ori mai mare decât în anul 1980. Potrivit datelor existente, în 2014, mai mult de 600 de milioane de oameni din lumea întreagă sufereau de obezitate. Numărul reprezintă 13% din totalul adulților.
 

Specialiștii atrag atenția că o greutate peste medie și obezitatea sunt un pericol pentru sănătate, deoarece cresc șansele aparației mai multor afecțiuni, între care diabetul de tip 2, probleme cardiace și de circulație, cancer și alte boli cronice. 

Sursa: SanatateaTV