Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai
Vineri, 20 apr 2018      20:11
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
OMS: 12 moduri prin care se poate reduce riscul îmbolnăvirilor de cancer

OMS: 12 moduri prin care se poate reduce riscul îmbolnăvirilor de cancer

20 februarie 2016    
Agenția Europeană de Cercetare a Cancerului din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a publicat o nouă ediție codului de acțiuni pentru prevenirea cancerului.
 
În contextul numărului în creștere al cazurilor de cancer în Europa – se estimează că până în 2030 noile cazuri diagnosticate vor fi cu 30% mai multe decât acum, OMS recomandă 12 măsuri pe care le poate lua fiecare dintre noi și care pot reduce riscul îmbolnăvirii cu cancer:
 
1: Nu fumați! Evitați orice formă de tutun!
2. Fără fum de țigară acasă! Susțineți politicile anti-fumat la locul de muncă.
3: Luați măsuri pentru a avea o greutate corporală sănătoasă.
4: Evitați sedentarismului, adoptați un stil de viață activ și limitați statul pe scaun.
5. Alegeți o alimentație sănătoasă: consumați o cantitate crescută de cereale integrale, leguminoase, legume și fructe. De asemenea, limitați consumul alimentelor cu un număr crescut de calorii (adică alimentele bogate în zahăr sau grăsimi) și evitați băuturile îndulcite. Evitați consumul de carne procesată, limitați consumul de carne roșie, dar și alimentele bogate în sare.
6. Dacă beți alcool, de orice tip, limitați ingestia de alcool. Evitarea consumului de alcool poate preveni cancerul!
7. Evitați expunerea pentru mult timp la soare, mai ales pentru copii. De asemenea, utilizați protecție solară.
8. Protejați-vă la locul de muncă împotriva substanțelor cancerigene. Urmăriți instrucțiunile de sănătate și siguranță.
9. Verificați dacă sunteți expuși la radiații de niveluri ridicate de radon în casă. Luați măsuri pentru a reduce nivelul ridicat de radon.
10. Pentru femei:
Dacă puteți alăpta, alăptați-vă copilul. Alăptarea reduce riscul de cancer mamar. De asemenea, limitați utilizarea terapiei de substituție hormonală, care crește riscurile pentru anumite tipuri de cancer.
11. Asigurați-vă că vă vaccinați copiii împotriva: hepatitei cu virus de tip B (recomandare pentru toți nou-născuții) și papilomavirus uman (recomandare pentru fete).
12. Participați la programele de screening pentru cancer organizate pentru: cancerul intestinului (bărbați și femei), cancerul de sân (femei) și cancerul de col uterin (femei).
 

OMS estimează că dacă aceste recomandări ar fi respectate de către toată lumea, aproape jumătate din decesele cauzate de cancer în Europa ar putea fi evitate. 

Sursa: SanatateaTV