Info SănătateaTV.ro: Romania, gazda celui mai important eveniment european al anului 2016 din sfera neuropatiei diabetice Procesarea alimentelor, una dintre cauzele ce duc la intoleranta alimentara Au inceput admiterile la medicina! Peste 7000 de locuri sunt disponibile în UMF-urile din tara Romania, gazda celui mai important eveniment european al anului 2016 din sfera neuropatiei diabetice Procesarea alimentelor, una dintre cauzele ce duc la intoleranta alimentara Au inceput admiterile la medicina! Peste 7000 de locuri sunt disponibile în UMF-urile din tara Romania, gazda celui mai important eveniment european al anului 2016 din sfera neuropatiei diabetice Procesarea alimentelor, una dintre cauzele ce duc la intoleranta alimentara Au inceput admiterile la medicina! Peste 7000 de locuri sunt disponibile în UMF-urile din tara
Marţi, 26 iul 2016      22:48
OMS: 42 de milioane de copii sub 5 ani, la nivel global, sunt supraponderali

OMS: 42 de milioane de copii sub 5 ani, la nivel global, sunt supraponderali

31 decembrie 2015    

La nivel mondial, 42 de milioane de copii cu vârsta sub 5 ani, respectiv 7%, sunt supraponderali, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Dacă în anul 2000, numărul acestora era de 32 de milioane, în 13 ani s-a înregistrat o creştere cu 10 milioane de copii supraponderali. Conform datelor OMS, în 2011 mai mult de 2/3 din copiii supraponderali cu vârstă sub 5 ani proveneau din ţări cu venituri mici şi mijlocii.

În contextul creşterii supraponderabilităţii în copilărie la nivel global, OMS a propus ca până în anul 2025, prin implementarea unor măsuri, numărul copiilor care se confruntă cu o astfel de problemă să scadă. Iar asta cu atât mai mult cu cât astfel de copii sunt la risc de a dezvolta diverse alte afecţiuni, precum: obezitate, unele boli netransmisibile, moarte prematură şi diferite dizabilităţi la vârsta adultă.

Printre măsurile vizate se regăsesc implementarea unor ghiduri alimentare în rândul populaţiei, conştientizarea populaţiei în ceea ce priveşte alimentaţia şi creşterea sănătoasă a copiilor, promovarea activităţilor fizice.

 

Sursa: SanatateaTV

Societatea Romana de microbiologie