Info SănătateaTV.ro: MS a eliberat 32 de recomandari pentru spitalele care vor sa se afilieze Retelelor Europene de Referinta pentru Boli Rare Structurile locale de inspectie sanitara vor fi readuse in coordonarea Inspectiei Sanitare de Stat din Ministerul Sanatatii Dr. Sanda Patrichi: Costurile unui bolnav nerecuperat sunt mult mai mari decat costurile unei reabilitari medicale MS a eliberat 32 de recomandari pentru spitalele care vor sa se afilieze Retelelor Europene de Referinta pentru Boli Rare Structurile locale de inspectie sanitara vor fi readuse in coordonarea Inspectiei Sanitare de Stat din Ministerul Sanatatii Dr. Sanda Patrichi: Costurile unui bolnav nerecuperat sunt mult mai mari decat costurile unei reabilitari medicale MS a eliberat 32 de recomandari pentru spitalele care vor sa se afilieze Retelelor Europene de Referinta pentru Boli Rare Structurile locale de inspectie sanitara vor fi readuse in coordonarea Inspectiei Sanitare de Stat din Ministerul Sanatatii Dr. Sanda Patrichi: Costurile unui bolnav nerecuperat sunt mult mai mari decat costurile unei reabilitari medicale
Joi, 30 iun 2016      13:17
OMS: 42 de milioane de copii sub 5 ani, la nivel global, sunt supraponderali

OMS: 42 de milioane de copii sub 5 ani, la nivel global, sunt supraponderali

31 decembrie 2015    

La nivel mondial, 42 de milioane de copii cu vârsta sub 5 ani, respectiv 7%, sunt supraponderali, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Dacă în anul 2000, numărul acestora era de 32 de milioane, în 13 ani s-a înregistrat o creştere cu 10 milioane de copii supraponderali. Conform datelor OMS, în 2011 mai mult de 2/3 din copiii supraponderali cu vârstă sub 5 ani proveneau din ţări cu venituri mici şi mijlocii.

În contextul creşterii supraponderabilităţii în copilărie la nivel global, OMS a propus ca până în anul 2025, prin implementarea unor măsuri, numărul copiilor care se confruntă cu o astfel de problemă să scadă. Iar asta cu atât mai mult cu cât astfel de copii sunt la risc de a dezvolta diverse alte afecţiuni, precum: obezitate, unele boli netransmisibile, moarte prematură şi diferite dizabilităţi la vârsta adultă.

Printre măsurile vizate se regăsesc implementarea unor ghiduri alimentare în rândul populaţiei, conştientizarea populaţiei în ceea ce priveşte alimentaţia şi creşterea sănătoasă a copiilor, promovarea activităţilor fizice.

 

Sursa: SanatateaTV

Societatea Romana de microbiologie