Info SănătateaTV.ro: Aliati alimentari care pot ajuta in lupta cu insomnia Klaus Iohannis: E nevoie de norme mai exigente si sanctiuni mai severe in domeniul sanatatii OMS avertizeaza asupra consecintelor negative ale mercurului asupra starii de sanatate Curs introductiv, teoretic si practic despre biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale la Cluj-Napoca OMS: Adunarea Mondiala a Sanatatii este de acord cu rezolutiile referitoare la sanatatea femeilor, copiilor si adolescentilor Societatea Romana de Cardiologie: Prevenirea si combaterea bolilor cardiovasculare trebuie sa reprezinte o prioritate nationala Centrul de Excelenta in Medicina Translationala, de pe platforma Institulului Clinic Fundeni, inaugurat astazi Aliati alimentari care pot ajuta in lupta cu insomnia Klaus Iohannis: E nevoie de norme mai exigente si sanctiuni mai severe in domeniul sanatatii OMS avertizeaza asupra consecintelor negative ale mercurului asupra starii de sanatate Curs introductiv, teoretic si practic despre biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale la Cluj-Napoca OMS: Adunarea Mondiala a Sanatatii este de acord cu rezolutiile referitoare la sanatatea femeilor, copiilor si adolescentilor Societatea Romana de Cardiologie: Prevenirea si combaterea bolilor cardiovasculare trebuie sa reprezinte o prioritate nationala Centrul de Excelenta in Medicina Translationala, de pe platforma Institulului Clinic Fundeni, inaugurat astazi Aliati alimentari care pot ajuta in lupta cu insomnia Klaus Iohannis: E nevoie de norme mai exigente si sanctiuni mai severe in domeniul sanatatii OMS avertizeaza asupra consecintelor negative ale mercurului asupra starii de sanatate Curs introductiv, teoretic si practic despre biomecanica piciorului si metode de tratament cu orteze functionale la Cluj-Napoca OMS: Adunarea Mondiala a Sanatatii este de acord cu rezolutiile referitoare la sanatatea femeilor, copiilor si adolescentilor Societatea Romana de Cardiologie: Prevenirea si combaterea bolilor cardiovasculare trebuie sa reprezinte o prioritate nationala Centrul de Excelenta in Medicina Translationala, de pe platforma Institulului Clinic Fundeni, inaugurat astazi
Sâmbătă, 28 mai 2016      10:55
OMS: Anual, aproximativ 357 milioane de oameni din intreaga lume sunt diagnosticati cu infectii cu transmitere sexuala

OMS: Anual, aproximativ 357 milioane de oameni din intreaga lume sunt diagnosticati cu infectii cu transmitere sexuala

26 martie 2016    
Infecțiile cu transmitere sexuală (ITS) au un impact major atât asupra persoanei sau persoanelor implicate, cât și asupra societății. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), anual sunt descoperite 357 de milioane de persoane cu una din cele mai frecvente ITS: chlamidioză,gonoreesifilis sau trichomoniază.
 
Consecințele ITS nu se referă strict la sănătatea fizică, ci și la status-urile psihologic și social ale celor infectați. Dacă nu se tratează, atât chlamidioza cât și gonoreea pot conduce la Boala Inflamatorie Pelvină (BIP), care are efecte importante pentru organele reproductive feminine, care pot determina sarcini ectopice (extrauterine), dar și infertilitate.
 
Există mai multe moduri de transmitere a infecțiilor sexuale – pe lângă contactul sexual neprotejat. Astfel, mai multe ITS se transmit de la mamă la făt în cursul sarcinii și nașterii. De exemplu, sifilisul poate determina aproximativ 305.000 de decese fetale și neonatale în fiecare an, dar pentru 215.000 de nou-născuți poate implica moartea prin prematuritate, prin greutatea mică la naștere sau prin alte boli congenitale cu impact letal.  
 
Un alt aspect la care se referă sănătatea reproductivă îl constituie impactul pe care îl au infecțiile în patologia oncologică – și implicit acest ciclu vicios. Astfel, potrivit OMS, infecția cu Virus Papilloma Uman cauzează anual la femei peste 500.000 de cazuri de cancer de col uterin, din care peste 250.000 de decese.
 
De asemenea, ITS pot crește riscul de a dezvolta și infecția cu HIV. Mai precis, persoanele cu HIV pot transmite mai repede Virusul Imunodeficienței Umane dacă sunt infectați și cu o ITS.
 
În ultimii ani, tot mai frecvent apar tulpinile de gonoree rezistente la mai multe antibiotice. Datele OMS confirmă că aceste tulpini apar din ce în ce mai des – că sunt comune. Aceasta, din punct de vedere al sănătății reproductive reprezintă o altă problemă de sănătate publică, prin impactul prevenției infertilității femeilor.
 
Promovarea comportamentelor sănătoase sexuale, inclusiv folosirea unor mijloace de contracepție precum prezervativul și educația sexuală în rândul adolescenților sunt măsuri minime și necesare pentru prevenirea ITS, spune OMS.   
Sursa: SanatateaTV