Info SănătateaTV.ro: Noi recomandari ale Academiei Americane de Pediatrie pentru gestionarea hipertensiunii la copii si adolescenti Noi recomandari ale Academiei Americane de Pediatrie pentru gestionarea hipertensiunii la copii si adolescenti Noi recomandari ale Academiei Americane de Pediatrie pentru gestionarea hipertensiunii la copii si adolescenti
Miercuri, 23 aug 2017      18:43
OMS: Jumatate de miliard de femei aflate la varsta reproducerii sunt afectate de anemie

OMS: Jumatate de miliard de femei aflate la varsta reproducerii sunt afectate de anemie

02 ianuarie 2016    
Anemia afectează aproximativ 500 de milioane de femei aflate la vârsta reproducerii din întreaga lume. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în 2011 29% dintre femeile care nu erau însărcinate, respectiv 38% dintre cele care urmau să devină mame cu vârste în intervalul 15-49 de ani aveau anemie.
 
Dat fiind efectele negative pe care le-ar putea avea anemia atât asupra mamei – oboseală, letargie, capacitate fizică și de muncă scăzute, cât și asupra dezvoltării copilului, OMS recomandă o serie de acțiuni prin care prevalența anemiei să fie diminuată.
 
Astfel, organizația subliniază necesitatea unei abordări multi-sectoriale a programelor de dezvoltare naționale, dincolo de cele din zona de sănătate, în care să se țină cont de importanța nutriției, dar și de alte cauze ale anemiei specifice fiecărei țări. Totodată, OMS mai recomandă și susținerea administrării în perioada prenatală a suplimentelor de fier și acid folic (zilnic sau intermitent) ca parte din îngrijirea pre-natală obișnuită.

Aceste direcții de acțiune sunt indicate de către OMS în vederea reducerii cu 50% a prevalenței anemiei în rândul femeilor aflate la vârsta reproducerii până în 2025. 

Sursa: SanatateaTV