Info SănătateaTV.ro: Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai Statistici: 3% din populatia Romaniei sufera de boli reumatice de tip inflamator Campanie europeana de constientizare asupra bolilor reumatice, lansata si in Romania Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai
Vineri, 20 apr 2018      20:14
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
OMS: Unul din 160 de copii are o tulburare de spectru autist

OMS: Unul din 160 de copii are o tulburare de spectru autist

21 februarie 2016    
Unul din 160 de copii are o tulburare de spectru autist (TSA), potrivit unui raport din 2016 al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). S-a observat o creștere a prevalenței a acestei afecțiuni, iar acest lucru se datorează multor factori de mediu și genetici. Nu s-a găsit, însă, nicio legătură între TSA și vaccinul împotriva rujeolei , oreionului și rubeolei.
 
De asemenea, OMS a mai evidențiat în raport că, totodată, nu există nicio dovadă care să sugereze că vreun vaccin făcut în copilărie poate crește riscul de TSA.
 
TSA începe în copilărie, dar tinde să persiste până în adolescență sau la maturitate. De asemenea, sunt persoane diagnosticate cu TSA capabile să ducă o viață independentă și productivă, iar altele să aibă dizabilități severe și care să necesite îngrijiri de-a lungul vieții. TSA impune adesea încărcătura emoțională și economică semnificative asupra persoanelor cu TSA și a familiilor lor. Mai exact, îngrijirea  copiilor cu TSA severăpoate fi dificilă, în special în cazul în care accesul la servicii și suport sunt inadecvate nevoilor.
 
În același raport OMS arată că persoanele cu TSA au aceleași probleme de sănătate care afectează populația generală, dar ei pot avea nevoi specifice de îngrijire a sănătății legate de TSA sau de alte condiții ce se suprapun celor existente.
 
Persoanele cu TSA pot fi mai vulnerabile la dezvoltarea unor afecțiuni cronice netransmisibile din cauza factorilor de risc comportamentali, cum ar fi lipsa de activitate fizică și preferințele alimentare sărace și sunt la risc mai mare la violență, vătămare sau abuz, se mai arată în raportul OMS. 
Sursa: SanatateaTV