Info SănătateaTV.ro: Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina Sorina Pintea, despre Spitalul de Arsi: „Vor exista masuri administrative, dar cel mai important e ca spitalul sa functioneze” Dr. Cristian Grasu: Romania ar avea nevoie de aproximativ 130 de kilograme de imunoglobulina
Luni, 19 feb 2018      11:53
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
OMS va lansa un program pilot de eligibilitate a medicamentelor biosimilare pentru tratamentul cancerului

OMS va lansa un program pilot de eligibilitate a medicamentelor biosimilare pentru tratamentul cancerului

06 mai 2017    
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) intenţionează să lanseze în acest an un program pilot ce are în vedere pre-acreditarea medicamentelor biosimilare pentru tratamentul cancerului, se arată într-un comunicat de presă postat pe www.who.int. Acest fapt ar ajuta pacienţii din ţările cu venituri mici şi mijlocii să aibă acces mai uşor şi continuu la tratamentele de care au nevoie, decizia fiind luată în cadrul unei întâlniri de două zile dintre reprezentanţii OMS, autorităţile naţionale de reglementare, industria farmaceutică, reprezentanţi ai pacienţilor şi societăţii civile şi factorii politici de decizie.
 
În acelaşi timp, OMS are în vedere şi studierea opţiunilor de pre-acreditare a insulinei.
În vederea pre-acreditării, producătorii sunt invitaţi, în luna septembrie 2017, să îşi depună cererile pentru versiunile biosimilare a două medicamente din Lista principală a medicamentelor agreate de OMS, unul destinat tratării limfomului non-Hodgkin şi leucemiei limfocitare cronice, iar celălalt folosit în tratarea cancerului de sân.
 
După analizele ce urmează să fie făcute, dacă biosimilarele depuse pentru pre-calificare vor dovedi aceeaşi calitate, eficienţă şi siguranţă pentru pacienţi ca medicamentele originale, atunci OMS va lista aceste produse, făcându-le eligibile pentru achiziţie. Acest lucru ar duce la o creştere a concurenţei şi la scăderea preţului medicamentelor, se mai arată în comunicatul de presă al OMS.
 

Potrivit Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), medicamentele biosimilare sunt acele medicamente biologice (ingredientul activ este produs din organisme vii, precum celule din plante sau animale, bacterii, virusuri sau drojdii) care nu mai sunt sau nu vor mai fi protejate de brevete, acestea putând fi fabricate şi dezvoltate şi de alte companii după expirarea brevetului.  

Sursa: SanatateaTV