Info SănătateaTV.ro: Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie Statistici: Peste 30% dintre cancerele din sfera ginecologica sunt depistate in stadiile 2 si 3 Sorina Pintea: „Avem semnate cinci contracte pentru infiintarea unor centre de screening. Mai urmeaza trei” Specialisti din domeniul onco-ginecologic participa la Bucuresti la Forumul National de Gineco-Oncologie
Sâmbătă, 17 mar 2018      06:33
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
ONG-urile solicita infiintarea de urgenta a unor fonduri pentru bolnavii de SIDA si TBC fara drept la servicii de sanatate

ONG-urile solicita infiintarea de urgenta a unor fonduri pentru bolnavii de SIDA si TBC fara drept la servicii de sanatate

20 septembrie 2017    
Mai multe organizații non-guvernamentale din România cer Ministerului Sănătăţii să găsească urgent soluţii pentru crearea unui fond de urgenţă pentru acoperirea serviciilor de spitalizare furnizate persoanelor fără acte sau card de sănătate. Ele solicită, de asemenea, reducerea birocraţiei pentru obţinerea documentelor necesare.
 
ONG-urile atrag atenția că, în prezent, în România, bolnavii de SIDA sau TBC care nu au acte de indentitate sau adăpost nu pot beneficia de tratamente.
 
Potrivit acestora, cea mai mare problemă cu care se confruntă pacienții este birocrația, care face foarte dificilă obținerea actelor necesare pentru a fi tratați, în condițiile în care spitalele nu pot deconta spitalizarea persoanelor fără acte de identitate decât în limita a 72 de ore.
 
România are cea mai ridicată rată de tuberculoză din Uniunea Europeană. În plus, în anii 2010-2014, România s-a confruntat cu o epidemie de HIV în rândul consumatorilor de droguri, ale cărei efecte se resimt şi azi. Locurile pentru tratamentul asigurat dependenţilor de droguri în Bucureşti sunt sub nivelul necesar. În prezent nu există un mecanism prin care persoanele fără adăpost, bolnave, singure şi fără asigurare sau acte de identitate, să primească îngrijirile necesare pentru a diminua riscul transmiterii”, se arată într-un comunicat de presă transmis de mai multe ONG-uri din țara noastră.
 

Potrivit Agenției Naționale Antidrog, din cei aproape 10.000 de consumatori de droguri injectabile estimaţi în Bucureşti, doar 37% au asigurare de sănătate, 48% nu au acte de identitate şi 16% au locuit pe stradă. 

Sursa: SanatateaTV