Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Cum ne protejam picioarele in cazul in care avem diabet (P) Cum ingrijim piciorul diabetic. Reguli simple ce asigura sanatatea piciorului (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Marţi, 22 mai 2018      15:46
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Presedintele Asociatiei Bolnavilor de Diabet din Cluj, membru in Comitetul de Conducere al IDF Europe

Presedintele Asociatiei Bolnavilor de Diabet din Cluj, membru in Comitetul de Conducere al IDF Europe

05 ianuarie 2016    
Cristina Petruț, președintele Asociației Bolnavilor de Diabet din județul Cluj a devenit membru în Comitetul de Conducere al IDF Europe  - departamentul european al Federației Internaționale de Diabet, împreună cu reprezentanți din țări precum: Croația, Franța, Grecia, Lituania, Marea Britanie, Serbia, Turcia și Ucraina.
 
„Am vrut să devin membru în Comitetul de Conducere al IDFE pentru că cea mai mare dorință a mea este să redau încrederea persoanelor cu diabet, să îi ajut să se descurce cu afecțiunea, să îi ajut să își dea seama că pot face tot ceea ce își doresc și că își pot îndeplini toate visurile, indiferent de starea medicală. Vreau să unesc persoanele cu diabet pentru a construi comunități puternice în Europa, astfel încât să se susțină reciproc și să soluționeze cât mai mult posibil dintre problemele existente, având o viziune, misiune și scop comune”, a afirmat Cristina Petruț, conform site-ului IDF Europe (www.idf-europe.org).
 
Aceasta este totodată Manager Subregional pentru România, Cipru, Grecia, Bulgaria și Ucraina al programului „Young Leaders in Diabetes”al Federației Internaționale de Diabet și membru în Comitetul de Conducere al Federației Asociațiilor Diabeticilor din România.
Din postura de președinte al Asociației Bolnavilor de Diabet din județul Cluj, noul membru în Comitetul de Conducere al IDF Europe coordonează activități educaționale dedicate persoanelor cu diabet zaharat de tip 1, respectiv 2.
 
De profesie psiholog clinician – psihoterapeut, Cristina Petruț (25 de ani) își concentrează activitatea pe problematica diabetului din perspectiva impactului psihologic al afecțiunii, chiar ea confruntându-se cu aceasta încâ de la vârsta de 11 ani când a fost diagnosticată cu diabet zaharat de tipul 1. 
 
Conducerea IDF Europe este asigurată de către președintele regional, Prof. dr. Sehnaz Karadeniz (Turcia), căreia îi va urma președintele-ales, Dr. Niti Pall (Marea Briatanie) și alți opt membri, între care și Cristina Petruț. 
Sursa: SanatateaTV