Info SănătateaTV.ro: 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV 22 Septembrie, Ziua Mondiala a Leucemiei Mieloide Cronice Ziua Internationala Alzheimer, marcata in fiecare an pe 21 septembrie Rezolutie impotriva violentei medicilor, semnata la Ljubljana de Colegiul Medicilor din Romania Cercetatorii au descoperit un anticorp 3 in 1 foarte de promitator in prevenirea si tratatea HIV
Duminică, 24 sep 2017      13:30
Prof. dr. Florian Bodog, aviz pozitiv pentru un nou mandat la conducerea Ministerului Sanatatii

Prof. dr. Florian Bodog, aviz pozitiv pentru un nou mandat la conducerea Ministerului Sanatatii

29 iunie 2017    
Prof. dr. Florian Bodog, propunerea de ministru al Sănătății și în viitorul Guvern, a fost audiat astăzi în cadrul comisiilor de specialitate din cadrul Parlamentului României, care i-au oferit aviz pozitiv.
 
Acesta a răspuns la întrebările membrilor comisiilor de sănătate, care au adus în discuție, printre altele, epidemia de rujeolă, legea vaccinării, prețul medicamentelor compensate, achiziția de ambulanțe, construcția de spitale regionale, programul de echipare cu CT și RMN a spitalelor regionale.
 
Bodog le-a declarat membrilor comisiilor că au fost puse în practică recomandările Organizației Mondiale a Sănătății în ceea ce privește epidemia de rujeolă și că au fost încheiate contracte pentru toate vaccinurile din Programul Național de Vaccinare. Totodată, acesta a precizat că legea vaccinării este finalizată și că va fi citită în prima ședință de guvern.
 
Legat de construcția spitalelor regionale, prof. dr. Florian Bodog a spus că a avut deja loc o primă întâlnire cu consultanții, în timp ce pentru programul de radioterapie au fost licitate câteva echipamente.
 
De asemenea, pentru achiziționarea de ambulanțe, acesta a declarat că până la finalul acestui an vor fi cumpărate 100 de ambulanțe prin programul pilot finanțat de Banca Mondială.
 

La ora 15.00 Parlamentul se reunește pentru acordarea votului de încredere, urmând ca ceremonia de învestire a membrilor noului Executiv să aibă loc la Palatul Cotroceni în această seara. 

Sursa: SanatateaTV