Info SănătateaTV.ro: Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Marţi, 24 apr 2018      08:16
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Prof. univ. dr. Catalina Tudose: Dificultatea colaborarii cu familia pacientului cu Alzheimer creste tot mai mult

Prof. univ. dr. Catalina Tudose: Dificultatea colaborarii cu familia pacientului cu Alzheimer creste tot mai mult

25 februarie 2016    

 În ultima perioadă s-a observat o reducere a cooperării între familiile pacienților cu Alzheimer și specialiștii care îngrijesc astfel de persoane, potrivit prof. univ. dr. Cătălina Tudose, președintele Societății Române de Alzheimer. Acest fapt se răsfrânge direct asupra modului de îngrijire și de susținere a persoanei cu această formă de demență.

 
„(...) Tot mai frecvent ni se întâmplă să nu mai avem un partener autentic în îngrijirea pacientului, așa cum ar trebui să fie familia acestuia. Iar acest lucru are repercusiuni foarte grave asupra calității relației terapeutice cu imposibilitatea realizării unei alianțe cu familia și având drept principală consecință scăderea dramatică a calității îngrijirii acordate pacientului”, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Tudose cu prilejul desfășurării celei de-a VI-a ediție a Conferinței Naționale Alzheimer.
 
Degradarea acestei relații medic – aparținător pacient cu Alzheimer este pusă, printre altele, pe seama incapacității familiilor de a face față situației generate de stabilirea diagnosticului și a dificultăților de a se organiza pentru a îngriji persoana suferindă.
 
În acest context, prof. univ. dr. Cătălina Tudose atrage atenția asupra informării corecte și a educării populației și a aparținătorilor asupra bolii Alzheimer, astfel încât simptomatologia deteriorativă cognitivă să fie recunoscută din timp. În acest fel s-ar evita prezentarea tardivă la medic, precum și momentele de criză determinate de tulburările grave de comportament din stadiile severe ale demenței netratate.
 
 
Sursa: SanatateaTV