Info SănătateaTV.ro: Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018 Ministrul Sanatatii: „Intentionam sa demaram campanii de vaccinare in zonele cu focare de rujeola si populatie vulnerabila” Campanie de constientizare a importantei vaccinarii in scolile din Bucuresti OMS: Peste 19 milioane de copii din lumea intreaga sunt nevaccinati sau vaccinati partial Studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti dau startul primei editii a Campaniei „Doneaza sange! Fii erou!” din 2018
Marţi, 24 apr 2018      08:21
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!
Prof. univ. dr. Mihaela Balgradean: Copiii se simt mai bine. Putem spune ca pericolul vital a trecut

Prof. univ. dr. Mihaela Balgradean: Copiii se simt mai bine. Putem spune ca pericolul vital a trecut

19 februarie 2016    
Prof. univ. dr. Mihaela Bălgrădean, șeful Secției Nefrologie-Dializă și al Clinicii de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie a dat asigurări astăzi, 19 februarie 2016, că micuții internați cu sindromic hemolitic uremic sunt în stare mult mai bună, cinci dintre ei rămânând încă pe dializă peritoneală.  
 
„ (...) Copiii au evoluție din ce în ce mai bună.  Doi dintre cei de pe Secția de Nefrologie urmează încă acest tratament de dializă peritoneală. Așa cum vă spuneam, este un tratament mai lung, pe care îl hotărâm a fi întrerupt în momentul în care apare o diureză, adică atunci când copilul reușește să urineze o cantitate suficientă care să ne spună nouă că nu mai există pericole acute imediate. Ceilalți trei copii care se află în Secția de Terapie Intensivă au o evoluție staționară. Și ei fac dializă peritoneală și nu s-au înregistrat niciun fel de evenimente negative în evoluția lor. Primesc o mică cantitate de alimente pe cale orală, însă mică, și dializa își urmează cursul. (...) Putem spune că pericolul vital a trecut. Pentru toți!”, a menționat prof. univ. dr. Mihaela Bălgrădean, șeful Secției Nefrologie-Dializă și al Clinicii de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie.
 
În ceea ce privește externarea celor doi copii care nu mai necesită dializă peritoneală, specialistul a precizat că externările se vor face în etape. Și asta deoarece trebuie respectate unele condiții ce țin de monitorizare. Totodată, specialistul a dat și câteva recomandări astfel încât situații de aceste gen să nu se mai repete.
 

„Această boală are legătură cu anumite alimente, cu modul lor de preparare, cu modul lor de igienă. În acest sens, spălatul atent pe mâini înainte de prepararea unor alimente, precum carnea, ouăle, brânza, este extrem de important. Mă refer la modalitatea de fierbere a cărnii, a cărnii de vită, a cărnii de pasăre, respectiv 3-4 ore cel puțin, pentru ca apoi să fie preparată sub formă de supe sau piureuri. Aceeași grijă trebuie să o avem la modul de pregătire a laptelui, care trebuie pregătit cu apă întotdeauna îmbuteliată, să existe o sursă de  apă sigură. Pentru că este vorba de produse instant. Fructele și legumele trebuie, de asemenea, foarte atent spălate, ținute în mai multe ape, chiar menținute într-o cantitate de apă. De exemplu, cartoful, morcovul – trebuie o perioadă de timp pentru ca sărurile minerale care au legătură cu rinichiul, precum potasiul, să iasă foarte bine din aceste alimente. Și după aceea să fie fierte și ele în așa fel încât să ajungă în starea calitativă prin care pot fi zdrobite și transformate în piureuri sau supe”, a mai adăugat specialistul. 

Sursa: SanatateaTV